Hari Skerton koffiemolen

Rechtsdraaiende koffiebonen met de Hario Skerton

Sinds een paar maanden malen we onze koffiebonen handmatig, in deze Hario Skerton. Een handzame Japanse koffiemolen met keramisch rechtsdraaiend maalwerk. Verder klein en eenvoudig. En met een glazen potje met rubberen voet om ‘m stabiel te houden tijdens het malen.

Het is even wat werk maar alleen al de geur van de versgemalen bonen maken het waard. En dan moet je de espresso nog drinken. Bijkomend voordeel is dat we nu veel vaker verschillende bonen uitproberen. Je moet dan hoogstens wat experimenteren met de fijnheid van de maling (kwestie van een moer verdraaien – zeer low tech).

Espresso, koffie gemalen met de Hario Skerton

Kortom: start de zondag met een pittige zelfgemalen espresso. En een ontbijt met een ham & ei ‘muffin’.

Ook lekker:

Mis nooit meer iets lekkers

Ontvang 1 á 2 keer per maand een update in je mailbox:

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat nu op de lijst.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.