Rechtsdraaiende koffiebonen met de Hario Skerton

Sinds een paar maanden malen we onze koffiebonen handmatig, in deze Hario Skerton. Een handzame Japanse koffiemolen met keramisch rechtsdraaiend maalwerk. Verder klein en eenvoudig. En met een glazen potje met rubberen voet om ‘m stabiel te houden tijdens het malen.

Hari Skerton koffiemolen

Het is even wat werk maar alleen al de geur van de versgemalen bonen maken het waard. En dan moet je de espresso nog drinken. Bijkomend voordeel is dat we nu veel vaker verschillende bonen uitproberen. Je moet dan hoogstens wat experimenteren met de fijnheid van de maling (kwestie van een moer verdraaien – zeer low tech).

Espresso, koffie gemalen met de Hario Skerton

Kortom: start de zondag met een pittige zelfgemalen espresso. En een ontbijt met een ham & ei ‘muffin’.

 

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van dit soort lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan een paar keer per maand een bericht in je mailbox.

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.