Ooit aten we dit na een lange wandeling over hoogvlaktes in de Abruzzen: een groot bord spaghetti met worst in rode wijn, boter en salie. Beetje bonkig. Maar heerlijk als je grote honger hebt.
Gebruik een goede verse braadworst, een salsiccia; in de Abruzzen wordt die vaak leeggehaald en dan rul gebakken – de worst dient immers vooral als verpakking en conservering. Het gaat om de inhoud, niet om de vorm.
“Recept” voor spaghetti met worst en rode wijn
- Kook spaghetti in ruim water.
- Knip of snijd de worst open en haal het vlees eruit. Bak dit in een koekenpan in ruim boter. Doe er een fijn gesnipperd uitje erbij. Dan paar glazen rode wijn. En wat verse blaadjes salie, in stukjes gescheurd.
- Dit mengsel met de worst goed in laten koken tot een donkere saus. Breng op smaak met wat peper & zout.
- Als de spaghetti bijna al dente is, giet je deze af – bewaar een beetje kookvocht.
- Doe de spaghetti en wat van het kookvocht door de saus en zet het vuur hoog. Goed mengen zodat de saus nog iets inkookt, mooi bindt en aan de spaghetti blijft hangen.
- Opdienen met eventueel wat parmezaanse kaas. En nog een royale draai van de pepermolen.
Heel lekker met een stevige Montepulciano d’Abruzzo.
Mis nooit meer iets lekkers
Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.