Gegrilde sardines, gevuld met wat citroen en piment d’Espelette. Op een simpele salade met wat sperzieboontjes, waterkers, gekookte aardappel en zwarte olijven.

Piment d’Espelette is een chilipepersoort uit het Pyreneeën-dorpje Espelette in Frans Baskenland. Het wordt dan ook veel gebruikt in de Baskische keuken.

Wij kochten het ooit in de prachtige specerijenwinkel Epices Roellinger in Parijs. Maar is in Amsterdam ook goed te krijgen bij zaken als Meeuwig & Zn. op de Haarlemmerstraat.

Je koopt de sardines best schoongemaakt bij de vishandel. En dan maak je ze in 3 stappen:

  • Doe wat peper & zout in de buik, schijfje citroen erin, dan wat piment d’Espelette er over.
  • Zet ze paar minuutjes onder een hete grill of leg ze op de hete barbecue (liefst in zo’n visrooster, anders gaan ze snel kapot).
  • En dien ze op op de salade; nog wat ingemaakte citroen erbij is ook lekker.

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van al dit lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan zo’n 1 of 2x per maand een bericht in je mailbox.