Beiers Slow Food

Restaurant Obere Mühle: crayfish with tarragon

We zijn veel weggeweest de laatste tijd: Valencia, Berlijn en onlangs waren we in het Allgäu in Beieren, een mooie bergstreek om in te wandelen in de herfst.

Dachten we, want het bleek vrij regenachtig, mistig en koud te zijn toen wij er waren. Nauwelijks de Goldener Oktober waarop we ons hadden verheugd. Dus zijn we maar veel gaan eten.

Zoals te verwachten is het eten daar overvloedig en zwaar: enorme porties vlees, knödels, aardappelen, weggespoeld met liters uitstekend bier. Maar na een flinke wandeling door de mist en zelfs sneeuw heb je daar best zin in.

Obere Mühle

Wild en paddestoelen uit eigen bossen waren ook volop te krijgen en aten we voortreffelijk bij Gasthaus Obere Mühle. Ze koken daar fantastisch met allemaal lokale seizoensproducten zonder dat ze zich expliciet als slow food betitelen. Jammer dat we er maar één keer gegeten hebben, we hadden wel alles van de kaart willen proeven!

We begonnen met een bisque van lokale rivierkreeftjes met gegrilde rivierkreeftjes in een dragon-boter ernaast. Heerlijk zacht en zoetig van smaak.

Gegrild wild

Als hoofdgerecht namen we uiteraard wild: zij het ree en hij het hert. Perfect gegrild op houtskoolvuur en geserveerd met eenkhoorntjesbrood, knödels, rode kool, vossebessen (Preiselbeeren). Daarbij dronken we Lagrein van het huis Terlan, die er perfect bij paste.

Behalve een restaurant, heeft die Obere Mühle ook een hotel en een kaasmakerij annex winkel, waar ze heerlijke bergkazen, wildworsten en houtoven brood verkopen (met online shop).

 

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van dit soort lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan een paar keer per maand een bericht in je mailbox.

3 reacties

  1. oempf wat een heerlijke foto’s!!! Maar… wat is het gerecht met de spiegeleitjes, en wat ligt er voor vlezigs onder de rode ui, augurk en tomaatjes?

  2. Je pikt de meest subtiele gerechtjes er wel uit ;-) Onder die spiegeleitjes lonken een paar plakken gebakken Leberkäse (http://en.wikipedia.org/wiki/Leberkäse). En het andere gerecht is Sülze. Zult dus, gemaakt van varkenskop. En in dit geval ook heel lekker gemaakt.

  3. ha ha ha de onbeschreven gerechten. Die zult met zure groente lijkt me heerlijk.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2019 Wat aten zij?

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑