Slow Food in Beieren

We zijn veel weggeweest de laatste tijd: Valencia, Berlijn en onlangs waren we in het Allgäu in Beieren, een mooie bergstreek om in te wandelen in de herfst.

Dachten we, want het bleek vrij regenachtig, mistig en koud te zijn toen wij er waren. Nauwelijks de Goldener Oktober waarop we ons hadden verheugd. Dus zijn we maar veel gaan eten.

Zoals te verwachten is het eten daar overvloedig en zwaar: enorme porties vlees, knödels, aardappelen, weggespoeld met liters uitstekend bier. Maar na een flinke wandeling door de mist en zelfs sneeuw heb je daar best zin in.

Gasthaus Obere Mühle

Wild en paddestoelen uit eigen bossen waren ook volop te krijgen en aten we voortreffelijk bij Gasthaus Obere Mühle. Ze koken daar fantastisch met allemaal lokale seizoensproducten zonder dat ze zich expliciet als slow food betitelen. Jammer dat we er maar één keer gegeten hebben, we hadden wel alles van de kaart willen proeven!

We begonnen met een bisque van lokale rivierkreeftjes met gegrilde rivierkreeftjes in een dragon-boter ernaast. Heerlijk zacht en zoetig van smaak.

Gegrild wild

Als hoofdgerecht namen we uiteraard wild: zij het ree en hij het hert. Perfect gegrild op houtskoolvuur en geserveerd met eenkhoorntjesbrood, knödels, rode kool, vossebessen (Preiselbeeren). Daarbij dronken we Lagrein van het huis Terlan, die er perfect bij paste.

Behalve een restaurant, heeft die Obere Mühle ook een hotel en een kaasmakerij annex winkel, waar ze heerlijke bergkazen, wildworsten en houtoven brood verkopen (met online shop).

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

3 reacties

oempf wat een heerlijke foto’s!!! Maar… wat is het gerecht met de spiegeleitjes, en wat ligt er voor vlezigs onder de rode ui, augurk en tomaatjes?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.