Gegrilde zeebaars met citroen en laurier

Gegrilde zeebaars met citroen en laurier @ Flickr

Tot in november is zeebaars goed te krijgen. En het mag nog, volgens de viswijzer van Goedevis.nl, mits uit de Noordzee en met handlijn gevangen. Wij kochten ‘m bij Marqt, van biologische kweek. Dus als het goed is zonder antibiotica, groeihormonen of chemicaliën.

Zo is een zeebaars op z’n lekkerst: in zijn geheel, met een buikje vol citroen en laurier. Nog wat olijfolie en wat peper & zout erover en dan onder een hete gril. Ongeveer 5 minuutjes aan iedere kant. Tot zijn huid goudbruin en knapperig is. En gaar van binnen maar niet zeker niet droog.

Op een houtvuurtje zou het helemaal lekker zijn. Maar dan krijgen we gedoe met de brandweer, hier midden in de stad.

Gegrilde zeebaars met citroen en laurier @ Flickr

Zo simpel kan het met een mooie zeebaars. En wil je het iets verfijnder allemaal, dan doet zo’n vis daar ook niet moeilijk over. Bijvoorbeeld de filets op de huid gebakken met een saus van kokkels en pastis.

Hoe dan ook, venkel is er altijd lekker bij. Nu met wat geroosterde aardappelen, tomaat en knoflook. En een goed glas Spaanse witte wijn, een verdejo. Gemaakt voor zo’n gegrilde zeebaars.

Geroosterde aardappelen met venkel, tomaat en knoflook @ Flickr

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van al dit lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan zo’n 1 of 2x per maand een bericht in je mailbox.

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.