In mei hadden we een heel geitenlam gekocht, in onderdelen. Die zijn nu allemaal op. Vorig weekend hebben we de nek en de borstkas verwerkt in een heerlijke stoof met pappardelle.
We maakten het volgens dit recept, dat we ook voor allereerste keer gebruikten dat we geit aten.
Nek en borst uitbenen
Alleen was het nu wat meer werk om nek en borstkas te gebruiken, in plaats van kant en klaar stoofvlees.
We hebben de grotere stukken van de nek gesneden, en de borstkas in ribstukken verdeeld. Toen alles aangebraden en vervolgens gestoofd. Uiteindelijk hebben we alle vlees van de botten en wervels geplukt.
De groenten in de stoof met alle braadsappen hebben we grof gezeefd en met het geplukte vlees weer op zacht vuur gezet. Tot het tot een dikke ragù di capretto inkookte.
Uiteindelijk was het de moeite zeer waard: de geur van de grote schaal pasta met de dikke kruidige saus was overweldigend lekker. En de stoof zelf zo mogelijk nog lekkerder.
Geit op 4 verschillende wijzen
Al bij al hebben we met vrienden nu meerdere keren heerlijk gegeten van ons geitenlam, volgens verschillende recepten:
- geitenbout, gemarineerd en gebraden in knoflook en rozemarijn
- geitenbout met munt & honing
- gebakken niertjes en lever van geit met zoet-zure uitjes
… en tenslotte dus bovenstaande stoof.
Volgend jaar een nieuwe jonge geitenbok!
Mis nooit meer iets lekkers
Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.
2 reacties
Geitenlam in onderdelen , een walgelijk idee.
Eet smakelijk.
We hebben inderdaad smakelijk gegeten. Vertel eens, wat vind je er walgelijk aan?