De geit is nu echt helemaal op

In mei hadden we een heel geitenlam gekocht, in onderdelen. Die zijn nu allemaal op. Vorig weekend hebben we de nek en de borstkas verwerkt in een heerlijke stoof met pappardelle.

We maakten het volgens dit recept, dat we ook voor allereerste keer gebruikten dat we geit aten.

Nek en borst uitbenen

Alleen was het nu wat meer werk om nek en borstkas te gebruiken, in plaats van kant en klaar stoofvlees.

We hebben de grotere stukken van de nek gesneden, en de borstkas in ribstukken verdeeld. Toen alles aangebraden en vervolgens gestoofd. Uiteindelijk hebben we alle vlees van de botten en wervels geplukt.

De groenten in de stoof met alle braadsappen hebben we grof gezeefd en met het geplukte vlees weer op zacht vuur gezet. Tot het tot een dikke ragù di capretto inkookte.

Uiteindelijk was het de moeite zeer waard: de geur van de grote schaal pasta met de dikke kruidige saus was overweldigend lekker. En de stoof zelf zo mogelijk nog lekkerder.

Geit op 4 verschillende wijzen

Al bij al hebben we met vrienden nu meerdere keren heerlijk gegeten van ons geitenlam, volgens verschillende recepten:

… en tenslotte dus bovenstaande stoof.

Volgend jaar een nieuwe jonge geitenbok!

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

2 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.