Wij kozen Polpo als het Kookboek van het Jaar 2013

Polpo: een culinaire reis naar de achterafstraatjes van Venetië @ Flickr

Eén van onze favoriete kookboeken is genomineerd voor kookboek van het jaar 2013: Polpo: een culinaire reis naar de achterafstraatjes van Venetië.

Dit jaar dingen de kookboeken ook mee naar de prijs voor de beste vormgeving en fotografie. En in dat opzicht verslaat Polpo zeker de andere genomineerden, omdat het zeldzaam mooi is vormgegeven.

Met prachtige omslag en foto’s van Jenny Zarins, heldere, klassieke typografie en een open ingebonden rug waardoor het boek plat blijft liggen – een must voor kookboeken die je ook in de keuken wilt gebruiken.

Bovenal staan er heerlijke gerechten in uit de Venetiaanse en Noord-Italiaanse keuken, waarvan we al veel gekookt hebben:

Overigens, het boek Echt eten van Jonathan Karpathios lijkt ons ook zeer de moeite waard, maar hebben we nog niet zelf in de hand gehad. Gelukkig start zaterdag de Kookboeken7daagse, kunnen we ongeremd kookboeken inslaan.

Wij hebben al gestemd –  je kunt hier jouw stem uitbrengen op 1 van de 6 genomineerde boeken.

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van dit soort lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan een paar keer per maand een bericht in je mailbox.

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.