Amsterdam Symposium on the History of Food

Op vrijdag 17 januari 2014 vindt voor de eerste keer het Amsterdam Symposium on the History of Food plaats in de Aula van de Universiteit van Amsterdam. Als je erbij wilt zijn, schrijf je dan voor 1 december in.

Cooking up the Low Countries

Het thema van 2014 is Cooking up the Low Countries: textual and visual representations of culinary culture in Belgium and the Netherlands (16th-21st century), over de beeldvorming van de eetcultuur in de Lage Landen. Inleidende en afsluitende lezingen worden verzorgd door toonaangevende academici op het terrein van food studies, waaronder prof. dr. Ken Albala, prof. dr. Louise Fresco en prof. dr. Peter Scholliers.

Het symposium wordt georganiseerd door de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam in samenwerking met het Instituut voor Cultuur en Geschiedenis van de UvA en de onderzoeksgroep FOST (Sociale & Culturele Voedingsstudies) van de Vrije Universiteit Brussel. Ondergetekende zit eveneens in het organisatie comité.

Gala van het Kookboek

Aansluitend op het symposium is het Gala van het Kookboek, een feestelijk programma rond de prijsuitreiking van de Johannes van Damprijs 2013 en de Joop Witteveenprijs 2013. Vorig jaar ontving Claudia Roden de prijs van Johannes zaliger.

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.