Gebakken snoekbaars met cantharellen

Gebakken snoekbaars met cantharellen en zuurkool

Dit is een heerlijke combinatie, al zeggen we het zelf: knapperig gebakken snoekbaars met cantharellen op zacht gestoofde zuurkool (met een beetje witte wijn en kümmel/karwij). De huid van een snoekbaars is mooi dun en kun je, als je ‘m mooi krokant bakt, prima eten.

Dat doe je zo:

  • Dep de snoekbaarsfilets goed droog en doe wat peperzout op de huidkant van de filets.
  • Verhit een bakpan, groot genoeg om alle filets die je bakt de ruimte te geven zonder dat ze tegen elkaar komen.  Doe er een beetje olijfolie én wat boter in en laat dit ook goed uitbreiden.
  • Leg de filets op de huid in de hete pan en druk goed aan zodat ze gelijkmatig krokant worden.  Bak de huidkant ongeveer 5 minuten, en dan nog 2 à 3 minuten op de andere kant – afhankelijk van de dikte van de filets. Blijven voelen en kijken.
  • Houd het vuur hoog en doe er eventueel nog een klontje boter bij om te voorkomen dat de eerdere boter verbrandt.
  • En basteer de snoekbaars continu: steeds met een lepel de bakboter over de filets scheppen zodat ze gelijkmatig gaar worden en de smaak goed pakken. De peper, zout en vissmaak zitten ook in die boter.
  • En dan meteen opdienen (de rest had je al van te voren kunnen maken ;-)

En daarbij aten we ook nog een zijdezachte aardappelpuree met gekonfijte knoflook. Simpel om te maken met wat olijfolie, géén melk of boter. Hier staat een receptje, zoals we het al eerder maakten. Alleen deden we het deze keer zonder de geraspte citroen.

Gebakken snoekbaars met cantharellen

Zo’n aardappel-knoflookpuree past overigens ook heel goed bij een eendenborst met geroosterde wintergroenten of bij een gestoofde lamsschenkel met ratatouille.

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Processing…
Success! You're on the list.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.