Geroosterde kip van De Sperwer

Update: inmiddels zit hier de Kookboekwinkel van Mevrouw Hamersma (en meneer H. zit op de entresol te proeven)

Laatst hebben we een hele geroosterde kip gehaald bij de Sperwer, een goed gesorteerde kookboekenwinkel in de Pijp. Met recht een superkip!

Achter in de winkel roosteren ze biologische poussins en kippen in hun rotisserie-oven (draaiend aan het spit). Het ruikt er dan ook onweerstaanbaar lekker tussen de kookboeken.

Je kun de geroosterde vogels afhalen van woensdag tot en met zaterdag. Naar keuze gekruid en gevuld met rozemarijn, roze knoflook en mosterd, of met dragon en mosterd, of met ras el hanout en ingelegde citroen. Keuze genoeg in smaak en maat.

Wij probeerden de hele kip met rozemarijn en knoflook: die was verrukkelijk mals en kippig! Precies goed knapperig van buiten en sappig van binnen. Heel geen plofkipfilet!

Dus we gaan de andere varianten ook zeker uitproberen. Je hoeft de kip of het piepkuiken alleen maar op te warmen in de bijgeleverde braadzak en een beetje vakkundig aan te snijden. Zo doe je zelf ook nog een beetje.

Wij aten er met z’n tweeën ongeveer 2 keer van de geroosterde kip: eerst de bouten en wat borst bij gekaramelliseerde witlof en wat salade. En een dag later hebben we een Midden-Oosterse kruidige pilav gemaakt met al het vlees dat aan karkas en vleugels zat.

Een hele kip kost zo’n €15, een poussin zo’n €9. Het is wel handig om van te voren even te bellen hoe laat de vogeltjes klaar zijn. Maar het is ook niet erg om er even te wachten en intussen wat mooie kookboeken door te nemen.

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.