Torta sbrisolona van Milledoni

Vorige week was ik uitgenodigd voor een Cook Your Gift Workshop van cadeauspotters site Milledoni.

In Italiaans restaurant l’Ozio gingen we culinaire cadeaus maken onder leiding van kokkin Sandra – een Italiaanse nonna van in de zeventig.

We maakten een heerlijke sbrisolona (Italiaanse kruimeltaart) en pesto. Deze werden vervolgens mooi ingepakt als cadeautjes. Kijk voor meer culinaire cadeau ideeën gespot door ons op Milledoni.

Nonna Sandra van l'Ozio maakt torta sbrisolona voor Milledoni Cook your Gifts
Nonna Sandra van l'Ozio maakt torta sbrisolona voor Milledoni Cook your Gifts

(onderste 2 foto’s foto’s door Milledoni)

Recept voor torta sbrisolona

men neme
  • 200 g gesmolten boter
  • 150 g witte bloem
  • 150 g maïsmeel of fijne polenta
  • 200 g suiker
  • 150 g hele amandelen
  • 2 eieren, alleen het eigeel
  • 3 el sinaasappeljam
bereiding
  1. Oven voorverwarmen op 170 graden. Meng bloem, maïsmeel en suiker. Voeg vervolgens in delen de gesmolten boter toe. Verkruimel het geheel met je handen. Vooral niet kneden!
  2. Splits de eieren, voeg het eigeel toe en vermeng met de rest van de ingrediënten. Als laatste meng je de amandelen door het sbrisolona deeg.
  3. Verdeel 3/4 van het deeg over een bakplaat. Schep een paar lepels jam over het deeg en bedek met het resterende deeg.
  4. Bak de sbrisolona in 20 minuten goudgeel en knapperig. En laat de taart daarna afkoelen.

De sbrisolona kun je ongeveer 15 dagen luchtdicht bewaren.

Ook lekker:

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.