Torta sbrisolona door nonna Sandra van L'Ozio

Vorige week was ik uitgenodigd voor een Cook Your Gift Workshop van cadeauspotters site Milledoni.

In Italiaans restaurant l’Ozio gingen we culinaire cadeaus maken onder leiding van kokkin Sandra – een Italiaanse nonna van in de zeventig.


Nonna Sandra van l'Ozio maakt torta sbrisolona voor Milledoni Cook your Gifts Nonna Sandra van l'Ozio maakt torta sbrisolona voor Milledoni Cook your Gifts

(onderste 2 foto’s foto’s door Milledoni)

We maakten een heerlijke sbrisolona (Italiaanse kruimeltaart) en pesto. Deze werden vervolgens mooi ingepakt als cadeautjes. Kijk voor meer culinaire cadeau ideeën gespot door ons op Milledoni.

Recept voor torta sbrisolona

men neme
  • 200 g gesmolten boter
  • 150 g witte bloem
  • 150 g maïsmeel of fijne polenta
  • 200 g suiker
  • 150 g hele amandelen
  • 2 eieren, alleen het eigeel
  • 3 el sinaasappeljam
bereiding
  1. Oven voorverwarmen op 170 graden. Meng bloem, maïsmeel en suiker. Voeg vervolgens in delen de gesmolten boter toe. Verkruimel het geheel met je handen. Vooral niet kneden!
  2. Splits de eieren, voeg het eigeel toe en vermeng met de rest van de ingrediënten. Als laatste meng je de amandelen door het sbrisolona deeg.
  3. Verdeel 3/4 van het deeg over een bakplaat. Schep een paar lepels jam over het deeg en bedek met het resterende deeg.
  4. Bak de sbrisolona in 20 minuten goudgeel en knapperig. En laat de taart daarna afkoelen.

De sbrisolona kun je ongeveer 15 dagen luchtdicht bewaren.

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van dit soort lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan een paar keer per maand een bericht in je mailbox.