Fritto Misto bij Restaurant Il Pecorino

Onlangs hebben we dan eindelijk eens bij Il Pecorino in Amsterdam-Noord gegeten, vlak naast Cafe Modern (maar dat is een ander verhaal). In ieder geval handig te combineren met een film bij Eye. En in warmere seizoenen is er ook een leuk terras. De overtocht meer dan waard.

Het was vrijdagavond en zat helemaal vol met gasten die vooral pizza aten uit hun houtgestookte oven. Die zagen er heel lekker uit, maar wij hadden zin in iets anders.

Vooraf deelden we een farinata genovese, een hartige zachte pannenkoek van kikkererwtenmeel (glutenvrij overigens) in de houtoven gebakken met ui en verse Toscaanse venkelworst. Machtig maar lekker.

Als hoofdgerecht nam zij de frittura di pesce, een hele berg gefrituurde visjes, gamba’s en inktvis-ringen. Alles vers en alleen even door de bloem gehaald – zoals we zelf ook graag een fritto misto maken. Wel behoorlijk zout, hoewel we toch zout-junks zijn.

Daarom bestelden we er nog een frisse salade bij. Een beetje zure mayonaise had er ook goed bij gepast. Maar dat is dan weer niet zo authentiek.

Porchetta bij Restaurant Il Pecorino

Hij nam natuurlijk de porchetta romana, ook weer uit de houtoven. En opgediend met wat bonkige maar lekker geroosterde aardappelen. Alleen die waterige tomaat erbij had niet gehoeven, heeft die porchetta helemaal niet nodig.

We dronken daarbij we een eenvoudige en lekkere chianti. En dat alles voor een hele zachte prijs. Alles bij elkaar veel waar voor je geld.

En de bediening was buitengewoon vriendelijk en attent. Zo bleek onze jas per ongeluk omgewisseld te zijn; en ze gingen er meteen achteraan om het te regelen. Bedankt!

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van dit soort lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan een paar keer per maand een bericht in je mailbox.