Dit is een heerlijke variant op de Catalaanse Romesco de Peix zoals we die wel eens eerder maakten. Nu met kabeljauwwangen maar zonder de amandelen – dus geen romesco. Maar we stoofden wel wat inktvis mee vanaf en het begin.
En natuurlijk de kabeljauwwangen, een ondergewaardeerd deel van de kabeljauw. Die hebben we pas op het laatst nog een minuutje of 7 mee gestoofd bovenop de saus in gesloten pan. Zodat ze wel gaar werden maar nog niet uit elkaar vielen.
We hebben tenslotte alles heet opgediend met wat vers brood met olijfolie en een frisse venkelsalade met citroen, waterkers en gefrituurde kappertjes.
Begeleid door een heerlijke Bellabianca, een Spätburgunder Blanc de Noir, witte wijn van rode druiven, daarom een roze zweempje in het glas. Van onze goddelijkewijnendealer MarkvandeWijn. Dit is eigenlijk de perfecte zuurkoolwijn. Maar ze paste verassend goed bij deze kruidige gestoofde kabeljauwwangetjes.
Mis nooit meer iets lekkers
Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.
5 reacties
Lijkt me een lekker recept, en wat een mooie foto’s maken jullie!
k had graag de juiste duurtijd van de kabeljauwwangetjes geweten.
Beste Rita,
De kabeljauwwangetjes hebben maar weinig tijd nodig – ongeveer 7 minuten. Dus je doet ze er op het laatst bij en laat ze dan nog ongeveer 7 minuten in de saus garen. Bon appetit!
Ziet er heerlijk uit, maar waar is het recept?
Zoals aan het begin van het bericht staat: het is een variant op een eerder geplaatst recept.