Dit is een heerlijke variant op de Catalaanse Romesco de Peix zoals we die wel eens eerder maakten. Nu met kabeljauwwangen maar zonder de amandelen – dus geen romesco. Maar we stoofden wel wat inktvis mee vanaf en het begin.

Kabeljauwwangen en sepia in een stoof

En natuurlijk de kabeljauwwangen, een ondergewaardeerd deel van de kabeljauw. Die hebben we pas op het laatst nog een minuutje of 7 mee gestoofd bovenop de saus in gesloten pan. Zodat ze wel gaar werden maar nog niet uit elkaar vielen.

We hebben tenslotte alles heet opgediend met wat vers brood met olijfolie en een frisse venkelsalade met citroen, waterkers en gefrituurde kappertjes.

Kabeljauwwangen en sepia in een stoof

Begeleid door een heerlijke Bellabianca, een Spätburgunder Blanc de Noir, witte wijn van rode druiven, daarom een roze zweempje in het glas. Van onze goddelijkewijnendealer MarkvandeWijn. Dit is eigenlijk de perfecte zuurkoolwijn. Maar ze paste verassend goed bij deze kruidige gestoofde kabeljauwwangetjes.

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Processing…
Success! You're on the list.

3 reacties

Beste Rita,
De kabeljauwwangetjes hebben maar weinig tijd nodig – ongeveer 7 minuten. Dus je doet ze er op het laatst bij en laat ze dan nog ongeveer 7 minuten in de saus garen. Bon appetit!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.