Moelleux: death by chocolate

Moelleux: death by chocolateMoelleux: death by chocolate

Dit is geen titel van een nieuwe policier met Alain Delon maar een een weldadig trage chocolade-lava op je bord. Om een vorstelijk maal definitief mee af te sluiten.

Het dessert zou als molten lava in de jaren tachtig zijn bedacht door Jean Georges Vongerichten in New York. Maar dat wordt natuurlijk betwist – het gerecht zou al jaren bestaan in Frankrijk. Geen idee wat waar is. Doet er ook niet toe om er van te kunnen genieten.

Het lijkt  zo ingewikkeld: een stevige cakeje waarvan de nog warme chocoladevulling er tergend langzaam uitloopt. Maar dat is het niet. Want we volgde braaf dit recept van Jeroen Meus voor de moelleux die altijd lukt. Die man die alles makkelijk doet lijken.

Moelleux voor het bakken

Je schrijnt er ook nog wat espresso in te kunnen doen, om een mokka smaak te geven. Wij deden er in ieder geval een paar vlokjes zeezout over. En een bolletje pruimenijs met Pedro Ximenez.

Voilà: death by chocolate.

Ook lekker: