Moelleux: death by chocolate

Moelleux - death by chocolate
Moelleux - death by chocolate

Dit is geen titel van een nieuwe policier met Alain Delon maar een een weldadig trage chocolade-lava op je bord. Om een vorstelijk maal definitief mee af te sluiten.

Het dessert zou als molten lava in de jaren tachtig zijn bedacht door Jean Georges Vongerichten in New York. Maar dat wordt natuurlijk betwist – het gerecht zou al jaren bestaan in Frankrijk. Geen idee wat waar is. Doet er ook niet toe om er van te kunnen genieten.

Het lijkt  zo ingewikkeld: een stevige cakeje waarvan de nog warme chocoladevulling er tergend langzaam uitloopt. Maar dat is het niet. Want we volgde braaf dit recept van Jeroen Meus voor de moelleux die altijd lukt. Die man die alles makkelijk doet lijken.

Moelleux - death by chocolate

Je schijnt er ook nog wat espresso in te kunnen doen, om een mokka smaak te geven. Wij deden er in ieder geval een paar vlokjes zeezout over. En een bolletje pruimenijs met Pedro Ximenez er naast.

Voilà: death by chocolate.

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van al dit lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan zo’n 1 of 2x per maand een bericht in je mailbox.

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.