Venetiaanse risotto met verse Sint Jakobsschelpen en erwtjes
verse sint jakobsschelpen

Dit is een heerlijke venetiaanse risotto voor in de lente: Risotto con capesante e piselli, oftewel met verse St. Jakobsschelpen en erwtjes (nu nog diepvries, hopelijk snel weer vers verkrijgbaar)

Voor 2 personen gebruikten we 8 verse schelpen. Het is even wat hannessen om die open te krijgen en de nootjes goed schoon te maken (hier staat een duidelijke video). Maar de smaak is er naar: veel lekkerder dan uit de diepvries.

De helft van de nootjes snijd je dan in kleine blokjes en voeg je toe aan het einde van stap 3 van dit basisrecept voor een perfecte risotto. En de overgebleven nootjes bak je in hun geheel kort op hoog vuur goudbruin aan weerszijden. En snijd je daarna door midden, als knapperige plakjes op de gare risotto.

Een variant hierop is zo mogelijk nog Venetiaanser – en decadenter: met alleen maar plakjes Sint Jakobsschelp en prosecco. Maar die moet je echt alleen maken met de beste verse schelpen die je kunt vinden.

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van dit soort lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan een paar keer per maand een bericht in je mailbox.