Een Venetiaanse risotto

Dit is een heerlijke venetiaanse risotto voor in de lente: Risotto con capesante e piselli, oftewel met verse St. Jakobsschelpen en erwtjes (nu nog diepvries, hopelijk snel weer vers verkrijgbaar)

Voor 2 personen gebruikten we 8 verse schelpen. Het is even wat hannessen om die open te krijgen en de nootjes goed schoon te maken (hier staat een duidelijke video). Maar de smaak is er naar: veel lekkerder dan uit de diepvries.

verse sint jakobsschelpen

De helft van de nootjes snijd je dan in kleine blokjes en voeg je toe aan het einde van stap 3 van dit basisrecept voor een perfecte risotto. En de overgebleven nootjes bak je in hun geheel kort op hoog vuur goudbruin aan weerszijden. En snijd je daarna door midden, als knapperige plakjes op de gare risotto.

Venetiaanse risotto met verse Sint Jakobsschelpen en erwtjes

Een variant hierop is zo mogelijk nog Venetiaanser – en decadenter: met alleen maar plakjes Sint Jakobsschelp en prosecco. Maar die moet je echt alleen maken met de beste verse schelpen die je kunt vinden.

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.