Eetlezen: de coole culi-glossy’s

Eten is hip, koken is cool. Dus verschijnen er steeds meer culi-magazines met interessante artikelen rondom eten, eetcultuur, kunst, fotografie en design. Veel van deze nieuwe bladen hebben een mooie, verzorgde opmaak en goede fotografie. Het oog wil ook wat.

Ze bieden vaak uitstekende artikelen en interviews. Zoals een lang stuk over de moderne Italiaanse keuken in het actuele nummer van Fool Magazine; door niemand minder dan John Dickie (van het onvolprezen Delizia: The Epic History of the Italians and Their Food).

Of een prachtige fotoreportage in het nogal vleesgeorienteerde Beef – over Mangalica-varkens. Eenkennig zijn dus ze niet. We zijn er inmiddels op geabonneerd.

Zo kunnen we nog wel even doorgaan. Uit heel Europa en daarbuiten zien we van dergelijke bladen in de kiosk liggen (met vaak nog leuke websites ook):

Uit heel Europa? Nee, uit Nederland of België zien we eigenlijk nog weinig op dit front. Of zien wij iets over het hoofd?

Hoe dan ook: het is goed om te zien dat er meer keuze komt voor de culi met interesse in eetcultuur, hip of niet. En zeker goed dat we daarin niet meer alleen maar gezellige frisbelichte hartige taarten op afgebladderde pastelplanken zien zoals in Delicious of Allerhande.

Ook lekker:

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.