Gestoofde varkenswangen met bier, brood en mosterd

Gestoofde varkenswangen met bier, brood en mosterd

Een degelijk zondags gerecht: malse gestoofde varkenswangen, langzaam bereid met ui, Trappist en een snee brood met mosterd. Zodat er een heerlijke dikke saus ontstaat.

Gestoofde varkenswangen met bier, brood en mosterd

Naar een traditioneel Vlaams recept van Peter Goossens, chef van Hof van Cleve. Daar wordt gekookt in de buitencategorie: chique, complex en op topniveau, afgaande op zijn 3 Michelinsterren.

Maar hij had een tijdje een serie op Njam en 24Kitchen met daarin dit soort ouderwetse klassiekers. Geen poespas of liflafjes maar één en al degelijkheid.

Gestoofde varkenswangen met bier, brood en mosterd

Officieel is dit dus een Vlaamse stoverij. Maar wij maakten er een Noord-Hollandse versie van: we gebruikten de wangetjes van een Beemsterlantsvarken van bij Slagerij De Wit (even bellen van tevoren, dan weet je zeker dat ze de wangetjes hebben), mosterd uit de Zaanstreek en lekker Amsterdams Dubbel: de Natte van brouwerij ’t IJ.  Noem het Vlaams/Hollandse fusion.

Bij deze gestoofde varkenswangen bakten we voor het eerst zelf knapperige patatten met ons bakbeest. En we aten er ook nog kropsla bij (niet op de foto) met een simpele vinaigrette. Allemaal net zo lekker als ouderwets.

Ook lekker:

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.