Salade van tuinbonen met zwarte olijven en roze peper

Salade van tuinbonen met zwarte olijven en roze peper

Geen idee waar we dit recept voor tuinbonen met zwarte olijven en roze peper vandaan hebben. Vast ooit tegengekomen in een kookboek en dan wat aangepast. Omdat we iets niet in huis hadden. Of juist iets anders wilden gebruiken. Zo gaat dat bij ons.

Maar deze tuinboontjes zijn wel heel lekker, zo met de zoutige zwarte olijven. En vooral door de zachtzoete kruidige smaak van de roze peper – helemaal niet scherp (wij gebruiken die roze peper ook wel eens op een gekookt ei met wat olijfolie – heerlijk).

De tuinbonen zijn perfect als onderdeel van een tafel vol mezze, met bijvoorbeeld baba ganoush. Of venkel- en courgettekoekjes. En daar dan weer een walnoot tarator bij. Enfin, zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Mezze

Dit gerecht is zo gemaakt: dop wat tuinbonen en kook deze in 7 à 10 minuten gaar. Giet ze af. Als het grote zijn dop je ze nog eens (dubbelgedopt), maar voor kleintjes hoeft dat niet. Doe er wat olijfolie bij, wat gehakte peterselie, wat gekneusde roze peperbolletjes en nog wat zwarte olijven bij. Breng op smaak met wat zeezout. Je kunt het dan lauw of koud opdienen.

Salade van tuinbonen met zwarte olijven en roze peper

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.