Pasta met pijlinktvis, oftewel orecchiette con seppie. Haal die pijlinktvis vers en heel op de markt. Ze komen vaak uit de Noordzee en zijn niet duur.  Maar vooral hartstikke lekker en zo klaargemaakt. Als je het durft.

Kook de pasta (vorm maakt niet zoveel uit – zolang je maar niet afspoelt met koud water. En ook geen olijfolie toevoegt aan het einde. Zo blijft de saus beter aan de pasta “kleven”).

Maak intussen de saus: fruit een paar teentjes knoflook in dunne plakjes, paar ansjovisjes en een gesnipperd uitje in wat olijfolie. Voeg dan rijpe, gehalveerde tomaatjes toe (of gepelde tomaat uit blik). En laat even doorstoven. Breng op smaak met peper & en niet te veel zout – de ansjovisjes geven al veel zoutsmaak. Wat chilivlokjes kan ook.

Maak de verse pijlinktvis schoon: je trekt zijn kop met tentakels van het lichaam, de ingewanden komen dan mee en die doe je weg (eventueel gebruik je het inktzakje als kleurstof voor bijvoorbeeld zwarte pasta of risotto).

Je snijdt de tentakels van de kop, net onder de ogen. En peutert het snavelbekje tussen de tentakels uit. Haal de balein uit zijn lijf en trek daarvan ook het buitenste gekleurde vlies af. Snijd het lijf in ringetjes, en de snijd de tentakels los van elkaar.

Bak inktvis kort en heet in beetje olijfolie. En blus af met een scheutje witte wijn.

pasta met pijlinktvis en tomaat

Doe de pasta door de saus en dan op het bord. Dan meteen de hete pijlinktvis erover. Presto!

Lekker met een venkelsalade met postelein en kappertjes er naast.

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Processing…
Success! You're on the list.

2 reacties

Lijkt me écht lekker.
Ik mis alleen het schepje suiker inn de tomatensaus.
Complimenten voor de gezellige site!

Dank voor het compliment. En wat die suiker betreft: zouden we bij deze saus niet zo snel doen, want vissig en knoffig. Doen we wel bij bijvoorbeeld een ragù waar bijvoorbeeld ook wortel in zit. Maar we houden je natuurlijk niet tegen ;-)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.