Beetje vlezige salades. Maar klinkt allemaal spannender dan het is. Die eendenmaagjes zijn vooral het spiergedeelte, niet de maag zelf. Laat staan de inhoud ervan.

Overigens, tijdens de kookcursus basistechnieken van afgelopen winter hebben we die maaginhoud ook wel eens bekeken. Daaraan kun je goed zien of de vogel in kwestie rondgescharreld heeft: dan zitten er kleine steentjes in, door het gescharrel op het erf. Beesten uit de bio-industrie hebben dat niet.

Deze gekonfijte eendenmaagjes (ook bekend met de Franse term gésiers de canard) hebben we gekocht bij Diny Schouten van De Pasteibakkerij. En zijn ongelooflijk lekker, echt een sterke gevogeltesmaak. Ze zijn al gegaard, langzaam in eigen vet. Zodat ze ook redelijk lang goed blijven (mist goed afgesloten in het vet).

Gekonfijte eendenmaagjes van De Pasteibakkerij
Gekonfijte eendenmaagjes van De Pasteibakkerij: alleen maar even opwarmen

We hebben ze even gehalveerd en in het eigen vet zachtjes opgewarmd. En uiteindelijk op een eenvoudige salade met walnoten opgediend.

De gerookte eendenborst-salade was iets barokker: met wat gestoomde groene asperges, haricots verts en blauwe bessen. Ook heel lekker.

Salade met eendenborst, groene asperges en blauw bessen

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van dit soort lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan een paar keer per maand een bericht in je mailbox.

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.