Salade met gekonfijte eendenmaagjes - gesiers

Twee salades: met gekonfijte eendenmaagjes en met eendenborst

Dit zijn vlezige salades. Maar klinkt allemaal spannender dan het is. Die eendenmaagjes zijn vooral het spiergedeelte, niet de maag zelf. Laat staan de inhoud ervan. En voor de eendenborst kun je gerookte of gebraden eendenborst gebruiken Zo gemaakt en perfecte restverwerking van stukjes eendenborst die je over hebt.

Maagjes in het vet

Deze gekonfijte eendenmaagjes (ook bekend met de Franse term gésiers de canard) hebben we gekocht bij Diny Schouten van De Pasteibakkerij. En zijn ongelooflijk lekker, echt een sterke gevogeltesmaak. Ze zijn al gegaard, langzaam in eigen vet. Zodat ze ook redelijk lang goed blijven (mits goed afgesloten in het vet).

Overigens, tijdens een kookcursus basistechnieken hebben we die maaginhoud ook wel eens bekeken. Daaraan kun je goed zien of de vogel in kwestie rondgescharreld heeft: dan zitten er kleine steentjes in, door het gescharrel op het erf. Beesten uit de bio-industrie hebben dat niet.

We hebben ze even gehalveerd en in het eigen vet zachtjes opgewarmd. En uiteindelijk op een eenvoudige salade met walnoten opgediend.

Barok met blauw fruit

De salade met eendenborst was iets barokker met wat donker of fruit: deze keer blauwe bessen. Maar klassiek zijn ook bramen in zo’n combinatie En daarbij wat groene asperges en haricots verts.

In de herfst maken gebruiken we voor de salade dan graag radicchio en/of veldsla. Dan wat blauwe druiven en gehakt walnoot erover.

Ook lekker:

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.