Syrisch-Siciliaanse lunch bij Marres Kitchen in Maastricht

Een aanrader voor als je deze zomer in Maastricht bent. Geen geheimtip, want al eens geprezen door Mac van Dinther en met een 8,7 op Iens. Marres Kitchen is een café-restaurant in het monumentale pand van Marres, huis voor contemporaine kunst en cultuur, op een steenworp afstand van het Vrijthof.

Aan de achterkant van het pand ligt een mooie ommuurde binnentuin met een terras waar je rustig kunt zitten en eten. Binnen zit je informeel in een lichte serre-achtige ruimte met lange houten tafels.

Van Damascus tot Sicilië

De chef van Marres Kitchen is Maher Al Sabbagh, een Syrier die o.a. heeft gekookt in Damascus, Beirut, Isfahan en Sicilië. De keuken is dan ook Mediterraan/Midden-Oosters. Na onze goede ervaringen met de Syrische keuken wilden we dat wel eens proberen.

Allerlei heerlijke mezze bij Marres Kitchen in Maastricht
Verse falafel bij Marres Kitchen in Maastricht

Verse huisgemaakte mezze

We kwamen voor de lunch en namen verschillende mezze: een schaal vegetarische antipasti, humus, baba ganoush, gefrituurde ansjovis en falafel. Geserveerd met vers gebakken focaccia. Allemaal super vers, huisgemaakt en goed op smaak met veel knoflook en frisse zuren.

Gefrituurde ansjovis bij Marres Kitchen in Maastricht
Baba ganoush bij Marres Kitchen in Maastricht

Vooral de baba ganoush was verrassend: een salade van zacht geroosterd auberginevlees met walnoten en granaatappelpitjes. Frisser en zuurder dan we kenden uit het Midden Oosten.

Volgende keer diner

De volgende keer gaan we de warme gerechten proeven, want die moeten ook verrukkelijk zijn als we Mac van Dinther mogen geloven: gestoofde octopus, gekonfijte eend met sinaasappel en kruidig gestoofd lam.

De bediening was een beetje onhandig maar ontwapenend. En de prijs-kwaliteit verhouding is helemaal in orde. We betaalden € 20 pp voor een uitgebreide lunch inclusief wijn en koffie. Op naar Maastricht!

Marres Kitchen

Open dinsdag t/m zondag van 12:00 – 22:00
Capucijnenstraat 98
6211 RT Maastricht
+31.(0)6- 260 523 59
www.marres.org

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Processing…
Success! You're on the list.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.