In het recept op Smitten Kitchen heet deze snelle clafoutis met kersen een Dutch Baby: een van oorsprong Duitse bereiding van een luchtige pannenkoek die je in een hete oven bakt. Zoals een clafoutis. Dus laten we het dan maar op z’n Hollands een panclafoutis noemen.
Het wordt gemaakt met een rijk pannenkoekbeslag, gebakken zwarte kersen en geroosterde amandelen. En is een half uurtje klaar.
Wij veranderden nog wat aan het originele recept:
- we gebruikten amandelmelk in plaats van gewone melk (hier staat dan weer een eenvoudige manier om zelf heerlijke amandelmelk te maken).
- We voegden er nóg een ei aan toe voor extra fluffiness.
- We zetten de oven flink hoog, zo’n 250 graden Celsius
- En we hadden geen poedersuiker in huis maar wel een vijzel en vanille-suiker. You do the math:
Zo’n clafoutis met kersen is heerlijk als ontbijt, maar zeker ook geen slecht dessert.
Mis nooit meer iets lekkers
Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.