Clafoutis met kersen en amandelen in de pan

In het recept op Smitten Kitchen heet deze snelle clafoutis met kersen een Dutch Baby: een van oorsprong Duitse bereiding van een luchtige pannenkoek die je in een hete oven bakt. Zoals een clafoutis. Dus laten we het dan maar op z’n Hollands een panclafoutis noemen.

Clafoutis met kersen in de pan: eerst de kersen bakken
Clafoutis met kersen in de pan: na ongeveer 20 minuten in hele hete oven (250 graden)

Het wordt gemaakt met een rijk pannenkoekbeslag, gebakken zwarte kersen en geroosterde amandelen. En is een half uurtje klaar.

Wij veranderden nog wat aan het originele recept:

Clafoutis met kersen en geroosterde amandelen. En zelfgemaakt poedersuiker van vanillesuiker

Zo’n clafoutis met kersen is heerlijk als ontbijt, maar zeker ook geen slecht dessert.

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van dit soort lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan een paar keer per maand een bericht in je mailbox.