Lekker uit eten in Italië dankzij de Slow Food app

Ga je nog naar Italië en wil je daar graag lekker eten? Retorische vraag natuurlijk. Zet dan deze app La Guida di Slow Food op je iPhone. Wij hebben al heel veel lekkers gegeten in bijzondere restaurants dankzij deze app.

2000 restaurants in your pocket

Kost weliswaar €7,99 – maar dat is een stuk goedkoper dan de papieren uitgave van deze gids. Zeker met zo’n 2000 Slow Food restaurants in heel Italië scheelt het je sjouwen met een dik boekwerk.

Deze app is niet bijzonder geavanceerd of blits maar hij doet wat hij moet doen. In het Engels of Italiaans.

Plannen én improviseren

Zo kun je in deze Slow Food app zoeken op regio en plaats: “Waar zullen we vandaag eens heen gaan en kun je daar dan lekker eten?” Bij ons altijd belangrijk voor het plannen van uitstapjes. Fijn dat er ergens een tempel of kasteel valt te bewonderen. Maar alleen als we er ook goed kunnen eten.

Maar je kunt ook op de kaart (Google Maps) zoeken: “Zit er hier nog een leuk Slow Food restaurant in de buurt?” (hier heb je een wel wifi of data-verbinding voor nodig). Handig bij plotselinge trek.

Nooit meer vragen naar het menu

Per restaurant geeft de app je:

  • een korte beschrijving van het restaurant, kok en/of eigenaar en de specialiteiten. Dat helpt weer als je niet om een papieren menu vraagt maar gewoon zegt dat je zin hebt in specialiteit X – werkt meestal goed in Italië. En je krijgt snel ook andere lekkere suggesties.
  • indicatie van prijsniveau; Slow Food restaurants zijn meestal eenvoudige trattoria’s die gerund worden door een familie. Ze zitten zelden in de hoogste prijscategorie zitten. Integendeel. Weer een reden om er vaak te gaan eten.
  • praktische punten zoals adres, telefoonnummer en, heel relevant want steeds weer verschillend, openingstijden.

Slow food restaurants zijn het leukst

Dankzij deze Slow Food app hebben we vaak ontzettend lekker gegeten in kleine, aangename restaurants die niet toeristisch zijn en waar de kok werkt met goed regionaal spul uit het seizoen. Wij kunnen onze reizen in Italië niet meer voorstellen zónder deze Slow Food restaurants.

Dankzij de Slow Food app: spaghetti ai ricci di mare bij I Sapori di Val di Noto in Noto

Zo aten we onder andere heerlijke gegrilde vis bij Taberna Sveva in Siracusa (zie foto boven dit stuk); maar ook spaghetti met ricci di mare (zee-egel) bij I Sapori di Val di Noto in Noto: 

Dankzij de Slow Food app: soep met vongole bij Il Maestro del Brodo in Palermo

Lekkere rijk gevulde soep met vongole bij Il Maestro del Brodo in Palermo:

Dankzij de Slow Food app: Cuscus di pesce alla Pantesca bij Syrah in San Vito lo Capo

… en de onovertroffen Cuscus di Pesce alla Pantesca bij Syrah in San Vito lo Capo:

De meeste van deze restaurants hebben niet eens een eigen website en zijn soms lastig te vinden. Kortom: warm aanbevolen, deze Slow Food app.

Enige nadeel: Da Vittorio, het lekkerste restaurant aan de Siciliaanse zuidkust stond er dan weer niet in.

Ook lekker:

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.