Zomer op je bord

Met deze warme dagen koken we niet zo uitgebreid. Maar eten we vooral veel kleine verschillende gerechten en salades. Eigenlijk eten we dezer dagen vooral antipasti of mezze met salades.

Grote voordeel is dat je met weinig moeite veel variatie krijgt. Zoals dit bord hierboven: caponata, geroosterde paprika’s met amandel en bonensalade met zwarte olijven (sperziebonen, boterbonen en witte bonen in een vinaigrette met knoflook).

Allemaal dingen die je de ene dag maakt en waarvan je dan vaak nog meerdere dagen kunt blijven eten – wordt alleen maar lekkerder.

Zomer op je bord: caponata, bonensalade, gegrilde paprika, vijg met ham

En dan doe je er, voor de variatie steeds weer anders vers bij. In dit geval mooie rijpe vijgen met een goede ham.

Of je neemt een zachte burrata waar je alleen nog wat olijfolie over doet met wat tomaat en basilicum erbij:

Zomer op je bord: burrata met olijfolie, tomaat en basilicum

Of je maakt er een frisse kaviaar van courgette bij:

Zomer op je bord: gepofte bietjes, kaviaar van courgette, geitenkaas, vijg

Of je kiest een panzanella met nog wat gegrilde tonijn:

Preparing Panzanella

Of je grilt wat sardienen met piment d’Espelette:

Zomer op je bord: sardines met piment d'espelette en citroen

Kortom: de zomer op je bord. Dan alleen nog een goed glas wijn erbij.

Ook lekker:

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.