Reizende sterren in karrende keukens

Leuk nieuw boek over foodtrucks en street food Reizende Sterren: over karrende keukens en smaaknomaden van Monica Abdoel. Het is een verzameling van inmiddels meer dan 180 mobiele keukens in Nederland.

Alle ondernemers komen aan het woord met foto’s van hun food truck en hun favoriete recept. Zelfs onze held Anthony–No Reservations–Bourdain prijst het aan.

Tegelijkertijd is Reizende Sterren een pleidooi voor meer food trucks en street food in Nederland, zoals wij ook al bepleitten. En dan niet alleen op hippe festivals of maandelijkse buurtmarkten, maar gewoon dagelijks ergens op straat. Net zoals de friet- of haringtent.

Of zoals La Pastaiola, één van de foodtrucks in dit boek. En één van de weinigen die ook regelmatig op een min of meer vaste plek in de stad staat. Maar dan eindelijk met iets anders dan alleen maar gefrituurde snacks.

Zo kun je overal ter wereld heerlijk en gezond eten op straat behalve in Nederland. Kwestie van ambtenarij: er worden geen nieuwe vergunningen verstrekt en wachttijden kunnen oplopen tot 30 jaar. Teken daarom net als wij de petitie Geef streetfood een kans, deze wordt in oktober 2014 ingediend.

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

1 reactie

Leuk, jullie doen een oproepje hier om de petitie te tekenen en gelijk heeft de petitie weer een klein piekje.

Vergeet niet minstens twee anderen uit te nodigen na het bevestigen van je ondertekening. Anders kan het niet kwadratisch groeien. Er zijn al wat Kamerleden enthousiast, ze vroegen mij om informatie over deze petitie toen ik het over Petities.nl had. Maar er moet nog flink aan getrokken worden, want bij die Kamerleden met 80-urige werkweek geldt: uit het oog is uit het hart.

De kantine van het parlement kennende kan het Binnenhof ook wel wat foodtrucks gebruiken…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.