Mooie Italiaanse kookboeken van Sime Books

Uit de mooie serie Italiaanse kookboeken van Sime Books: Sicilia in cucina

Afgelopen mei hebben we tijdens onze reis door Sicilië een heerlijk kookboek gekocht: Sicilia in Cucina.

Het boek van onze held Locatelli Made in Sicily blijft natuurlijk onovertroffen. Maar Sicilia in Cucina is ook een goed en toegankelijk kookboek met prachtige foto’s en bovendien tweetalig (Italiaans/Engels).

Alle klassiekers van de Siciliaanse keuken staan erin: cibo di strada (streetfood), caponata, pasta alla Norma, couscous alla Trapanese, zoet-zuur konijn, sarde a beccafico, zwaardvis, cannoli en nog veel meer lekkers. Er zit ook een goede bijlage bij over Siciliaanse kruiden en wijn.

Sicilia in Cucina is een deel van een hele serie Italiaanse kookboeken van uitgeverij Sime Books. Andere interessante culinaire regio’s zijn bijvoorbeeld Puglia, Calabrie en Venetië. Met steeds prachtige fotografie en typische gerechten.

Die food fotografie van Sime heeft al internationaal gerenommeerde prijzen gewonnen. Je kunt de foto’s zelfs kopen. Sime heeft namelijk ook een stockphoto site met o.a. prachtige food foto’s.

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van dit soort lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan een paar keer per maand een bericht in je mailbox.

Doe mee met de conversatie

1 reactie

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.