Mooie Italiaanse kookboeken van Sime Books

Afgelopen mei hebben we tijdens onze reis door Sicilië een heerlijk kookboek gekocht: Sicilia in Cucina.

Het boek van onze held Locatelli Made in Sicily blijft natuurlijk onovertroffen. Maar Sicilia in Cucina is ook een goed en toegankelijk kookboek met prachtige foto’s en bovendien tweetalig (Italiaans/Engels).

Alle klassiekers van de Siciliaanse keuken staan erin: cibo di strada (streetfood), caponata, pasta alla Norma, couscous alla Trapanese, zoet-zuur konijn, sarde a beccafico, zwaardvis, cannoli en nog veel meer lekkers. Er zit ook een goede bijlage bij over Siciliaanse kruiden en wijn.

Sicilia in Cucina is een deel van een hele serie Italiaanse kookboeken van uitgeverij Sime Books. Andere interessante culinaire regio’s zijn bijvoorbeeld Puglia, Calabrie en Venetië. Met steeds prachtige fotografie en typische gerechten.

Die food fotografie van Sime heeft al internationaal gerenommeerde prijzen gewonnen. Je kunt de foto’s zelfs kopen. Sime heeft namelijk ook een stockphoto site met o.a. prachtige food foto’s.

Ook lekker:

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Processing…
Success! You're on the list.

1 reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.