Gegrilde lamskoteletjes met sperziebonen, bonenkruid en knoflook

Eigenlijk gewoon een ouderwets AGV’tje (Aardappelen, Groente, Vlees), deze gegrilde lamskoteletjes met sperzieboontjes en aardappelen.

Maar dan met verse kruiden en intense smaken: bonenkruid, olijven en knoflook bij de boontjes. En rozemarijn bij de geroosterde aardappelen.

De kruidige sperzieboontjes zijn dan ook de helden van dit bord:

  • We hebben de sperziebonen eerst even gestoomd tot beetgaar maar nog steeds knapperig.
  • Vervolgens hebben we in een lage pan wat boter zacht gesmolten.
  • En een knoflookteen fijngewreven met wat zout (gaat makkelijk in een vijzel, maar ook met een mespunt of lepel op een plank) en bij de boter gedaan.
  • En meteen de boontjes hiermee in de pan gemengd. Samen met wat blaadjes bonenkruid (verse marjolein of oregano is ook heerlijk) en nog wat zwarte olijven.
  • Alles hebben we alleen even kort gesmoord – niet gebakken!

En intussen hebben we nog even de lamskoteletjes gegrild:

  • lamskoteletjes (op kamertemperatuur) kort insmeren met een beetje olijfolie, peper & zout
  • op de gloeiend hete grilplaat leggen, en in ongeveer 2 minuutjes per kant – afhankelijk van de dikte – mooi rosé grillen.
Gegrilde lamskoteletjes met sperziebonen, bonenkruid en knoflook

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van dit soort lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan een paar keer per maand een bericht in je mailbox.