Eigenlijk gewoon een ouderwets AGV’tje (Aardappelen, Groente, Vlees), deze gegrilde lamskoteletjes met sperzieboontjes en aardappelen.
Maar dan met verse kruiden en intense smaken: bonenkruid, olijven en knoflook bij de boontjes. En rozemarijn bij de geroosterde aardappelen.
De kruidige sperzieboontjes zijn dan ook de helden van dit bord:
- We hebben de sperziebonen eerst even gestoomd tot beetgaar maar nog steeds knapperig.
- Vervolgens hebben we in een lage pan wat boter zacht gesmolten.
- En een knoflookteen fijngewreven met wat zout (gaat makkelijk in een vijzel, maar ook met een mespunt of lepel op een plank) en bij de boter gedaan.
- En meteen de boontjes hiermee in de pan gemengd. Samen met wat blaadjes bonenkruid (verse marjolein of oregano is ook heerlijk) en nog wat zwarte olijven.
- Alles hebben we alleen even kort gesmoord – niet gebakken!
En intussen hebben we nog even de lamskoteletjes gegrild:
- lamskoteletjes (op kamertemperatuur) kort insmeren met een beetje olijfolie, peper & zout
- op de gloeiend hete grilplaat leggen, en in ongeveer 2 minuutjes per kant – afhankelijk van de dikte – mooi rosé grillen.
Mis nooit meer iets lekkers
Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.