Prachtige groenten van Charles Jones

De prachtige groenten van Charles Jones in het Rijks

Het Rijksmuseum heropent in november de gerenoveerde Philipsvleugel met de mooie fototentoonstelling Modern Times. Fotografie in de 20ste eeuw. Eén van de hoogtepunten daarvan is een bos prei.

Prachtige prei Charles Jones in het Rijksmuseum

Het is een foto gemaakt door Charles Jones, een tuinier op verschillende estates, eind 19e en begin 20e eeuw. Hij blijkt al die jaren systematisch foto’s te hebben gemaakt van groenten en gewassen. Zonder dat iemand het merkte.

Pas begin jaren ’80 is een koffer met honderden gelatine-zilverdrukken opgedoken. De één nog mooier dan de ander. Eenvoudig maar prachtig uitgelicht, gedetailleerd en geconcentreerd. Voor zijn tijd bepaald modern.

De prei van Charles Jones hangt er tussen andere bekende en minder bekende klassiekers van fotografen als Brassai, Man Ray, Hans Aarsman, Rineke Dijkstra en zo meer.

De tentoonstelling is nu al toegankelijk voor Vrienden van het Rijks – heerlijk rustig. En vanaf 1 november voor gewone stervelingen.

Maar dan kun je daarna ook lekker eten in Rijks, het nieuwe restaurant onder leiding van Joris Bijdendijk. Die gaat vast ook iets moois doen met prei.

Ook lekker:

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.