Het Hanze Huis: schatkamer vol lekkere cadeautjes

Update: helaas, het Hanze Huis in Amsterdam is er niet meer.

Het Hanze Huis, in de Staalstraat in Amsterdam, is een schatkamer vol lekkere cadeautjes: blikjes, potjes en dozen van allerlei bijzondere producenten uit heel Europa.

De naam is geïnspireerd op het handelsverbond van de Hanzesteden in Europa van de twaalfde tot de zestiende eeuw. Het Hanze Huis verkoopt namelijk authentieke levensmiddelen en manufacturen van Europese familiebedrijfjes die deze vaak al meer dan 100 jaar produceren.

Zoals: marsepein uit Lübeck, Lebkuchen uit Nürnberg, Tricana visconserven uit Lissabon, zoetwaren van Leone uit Turijn, Nougat van Barbero uit PiemonteGuiot siropen uit Lille, saffraan uit Marseille. Maar ook non-food zoals zeep, zalf en textiel. Producten van Nederlandse bodem zijn o.a. Canisius appelstroop, Groninger Marne mosterd en Groninger koek.

Eén van de bekendste producten is Kusmi thee met de kleurige blikken. Het bedrijf werd in 1867 opgericht door de familie Kousmichoff, die in 1917 uit Rusland vluchtte voor de Russische Revolutie. De familie begon opnieuw in Parijs en heeft sindsdien hun thee wereldwijd verspreid.

Verschillende soorten zeep bij het Hanze Huis

Eigenaar en handelaar Remmelt Smid selecteert zelf de producten, die volgens zijn criteria traditioneel, authentiek en van hoogwaardige kwaliteit moeten zijn. Bij ieder product krijg je dan ook een kaartje mee met een verhaal over de herkomst en geschiedenis. Tikje nostalgisch, maar wel gebaseerd op historische feiten.

Het Hanze Huis heeft ook mooie vintage cadeauverpakkingen ontworpen: blikken en dozen die je kunt vullen met producten uit de winkel. Een leuk cadeau voor de feestdagen.

Het Hanze Huis heeft een webwinkel.

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

2 reacties

Dat is toevallig! Ontdekte gisteren het Hanzehuis in Zwolle na een bezoek aan museum de Fundatie.Miste in jullie opsomming het heerlijke chocolade aanbod. Naast heerlijke plakken, ook kleine schattige blikjes met chocotabs. Bijzonder hoe zo’n klein tabje je een klein en fijn chocomomentje kan bezorgen. Misschien ook leuk om mee te koken?!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.