Druk druk druk met voorbereidingen voor het kerstmenu. Kinnebakspek, lever en crepinette (darmnet) zijn al besteld voor een paté die we vandaag gaan maken.
Parelhoenboutjes zijn gekonfijt, uienmarmelade is gemaakt en de sloe gin is gebotteld. We zijn er nog niet helemáál uit, maar dit staat op onze lijst:
Eerste Kerstdag maakt moeder C. een klassiek Engels menu met onder andere Roastbeef en Yorkshire pudding en misschien wel wat mierikswortelsaus.
En op Tweede Kerstdag koken wij dit menu:
- Paté de campagne met uienmarmelade
- Gekonfijte parelhoenboutjes met rode kool, witlofsalade en aardappel-knolseldergratin
- Meringuerol van Ottolenghi
Op de andere dagen maken we nog Hertenstoof met knödel en spruitjes met walnoot.
Voor desserts hebben we nog verschillende andere ideeën zoals:
- De chocolade moulleux van Jeroen Meus die niet kunnen mislukken
- De kruidige rijstpudding van Stevie Parle met kardemom, saffraan en vanille
- De frisse mango mousse met frambozencoulis die makkelijk te maken is
Als zoete tussendoortjes maken we in ieder geval:
En dat spoelen we dan weer weg met onze huisgemaakte sloe gin
Mis nooit meer iets lekkers
Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.