Amsterdam Symposium on the History of Food 2015

Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam organiseert volgende week allerlei interessante food evenementen waar je je nog voor kunt aanmelden via onderstaande links.

Symposium on the History of Food

Op vrijdag 16 en zaterdag 17 januari vindt het Amsterdam Symposium on the History of Food plaats over het thema ‘Food, Hunger and Conflict’ met diverse internationale sprekers.

Gala van het Kookboek

Aansluitend wordt tijdens het Gala van het Kookboek de Johannes van Damprijs uitgereikt aan Carlo Petrini, oprichter van de internationale Slow Food-beweging. Dan wordt ook de winnaar bekendgemaakt van de Joop Witteveenprijs, voor het beste historische onderzoek op het gebied van de eetcultuur in Nederland en Vlaanderen.

Foodie Festival

Op zaterdag 17 januari wordt van 13.00 tot 17.00 uur bij Bijzondere Collecties het Foodie Festival gehouden. Het programma omvat onder meer masterclasses foodfotografie van Tony le Duc, en recepten schrijven met Claudia Roden, een productenmarkt en een debat. Garrelt Verhoeven, Jonah Freud en ik zelf gaan dan in gesprek met producenten, jonge ondernemers en kookboekenschrijvers.

Ook lekker:

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

2 reacties

en wij schenken vrijdag 16 januari alle genomineerde & winnende kookboeken van de afgelopen 8 (!) kookboek vh jaar verkiezingen aan de Bijzondere Collecties van de UvA: de beste kookboeken van NL & Vlaanderen, volgens de vakjury en het publiek.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.