Fou Fow Ramen

Lekker slurpen bij Fou Fow Ramen

Wij zijn verschrikkelijk blij met Fou Fow Ramen: zo’n restaurant waar je snel even binnen kunt lopen om zonder veel plichtplegingen lekker te eten. En dat doen we dan ook regelmatig. Gewoon doordeweeks, na het werk of voor de film. Even een kom soep eten, paar gerechtjes erbij. En dan in een half uur of 3 kwartier weer verder.

Fou Fow Ramen is eenvoudig ingericht, niet al te trendy, maar licht en opgeruimd. Je ziet de koks bezig. De doorloopsnelheid is er hoog zonder dat je opgejaagd wordt. En het ruikt er lekker naar soep.

Porky goodness

En dan vooral de varkenssoep. Want ze maken de bouillon hier zelf en dat proef je. Zoals in de Tonkotsu Ramen Classic: een kom vol zachte vettige porky goodness, zoals Anthony Bourdain dit zou noemen.  Met een mooi gekookt en gemarineerd ei, wat plakjes sappig varkensvlees, spinazie, taugé, zeewier en tarweramen. Je kunt er ook nog extra toppings bij bestellen zoals paddenstoelen of nog wat andere zeewier. De moeite waard.

Ze hebben ook een lekkere miso variant, ideaal bij kouder weer. De miso (pasta van gefermenteerde sojabonen) is sterk van smaak en verwarmt je intens. Je kunt de ramen trouwens ook als extra grote portie kiezen maar die krijgen zelfs wij niet op.

(Wist je trouwens dat de eerste ramen of noedels al zo’n 2000 voor Christus in China werden gegeten?  Bekijk de timeline op de nieuwe site van Lucky Peach maar eens. Daar staan trouwens ook nog leuke andere artikelen en recepten met ramen – maar dit terzijde)

Meer dan alleen noedelsoepen

De noedelsoepen zijn de belangrijkste attractie hier. Maar vergeet niet er nog iets naast te bestellen. Zoals lekker gevulde gyoza’s en zijdezachte tofu met chilisaus – een onwaarschijnlijk lekkere zoutige én pittige saus die de wat weeïge tofu oppept. Of de spinazie met sesamsaus, ook erg lekker.

Dus als je moe en hongerig bent en het koud hebt: even een kom soep gaan eten bij Fou Fow Ramen – dan loop je verkwikt en verwarmd weer naar buiten.

Fou Fow Ramen

Elandsgracht 2A
1016 TV Amsterdam
020 845 0544
www.foufow.nl

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.