Een Flammkuchen is een heerlijke snack zoals ze die eten in de Pfalz, in Baden en in de Elzas (dan heet het tarte flambée): een flinterdunne knapperige bodem met crème frâiche, ui en spek. Ideaal bij een glas Spätburgunder.

Zo’n Flammkuchen is sowieso al een snel gerecht. Maar wij sneden nog een bochtje af: we gebruikten kant en klare bodems. Normaal maken we die graag zelf (bloem, water en een beetje olie mengen, laten rusten en zo dun mogelijk dun uitrollen – zie bijvoorbeeld dit Duitse recept), maar nu waren we lui.

En we vonden bij Marqt een pakje met 10 bodems – zonder toevoegingen en flinterdun. Dat maakt het wel heel makkelijk om snel even zo’n Flammkuchen in elkaar te improviseren.

Flammkuchen
  1. Verwarm de oven voor op 275 graden (of zo heet mogelijk) en strooi wat bloem op een bakblik.
  2. Smeer wat  zure room of crème frâiche op de bodem …
  3. … en verdeel dan wat dunne ui ringetjes, een paar spekblokjes en wat versgemalen peper erover. Wij deden er trouwens ook nog wat blokjes gerookte kaas op, maar dat hoeft niet eens.
  4. Zet ‘m dan in de gloeiend hete oven. Na zo’n 10 minuten is hij klaar.

En heb je toch meer tijd? Dan moet je deze uientaart met walnoot maar eens proberen. Krijg je geen spijt van.

Ook lekker:

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

3 reacties

Gegeten in Münster, daar zat overigens meer ui op en een aanrader is om daarbij een een Pfälzer Federweisser te drinken. Topcombinatie. En een oktober ritje waard.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.