Gegrilde piepkuikens uit eigen rotisserie

We hebben onze eigen rotisserie herontdekt: bij de oven die we 10 jaar geleden kochten zat een draaispies. Maar die hadden we te goed opgeborgen. Gelukkig hebben we deze teruggevonden zodat er weer regelmatig kip en ander gevogelte ronddraait in onze eigen keuken.

Gevulde en gegrilde piepkuikens

Zoals deze keer gegrilde piepkuikens of, op z’n Frans poussins. Daarvan rijg je er gewoon 4 tegelijk aan het spit. En je eet er makkelijk één per persoon.

Bereiding is heel eenvoudig:

  • Haal de piepkuikens een uur van te voren uit de koeling
  • Maak ze even schoon en droog.
  • Vul ze met wat geplette knoflooktenen, citroenparten, tijm en rozemarijn en een goede lik boter.
  • Maak ze weer goed dicht (met touwtje of saté-prikker) en smeer ze van buiten nog even in met olijfolie, peper en zout.  Rijg ze aan het spies.
  • Gril ze in ongeveer 25 à 30 minuten tot mooi goudbruin en gaar.

Vang dat vet

Wij hebben in de oven maar 1 grilstand (heet!) en daaronder laten we ze ongeveer een halfuur rustig ronddraaien tot mooi goudbruin en gaar. Met een bak eronder om het vet en braadsappen op te vangen. Eventueel kun je daarin nog wat aardappelen roosteren, heerlijk met dat geurige vet van de draaiende beestjes.

Gesmoorde meiraapjes

We aten de piepkuikens met wat rijst met erwten, groene asperges en dragon. En we smoorden een paar geschilde meiraapjes in riant boter tot ze net beetgaar waren.

Ook lekker:

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

1 reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.