Papardelle met asperges, tuinbonen en erwten. En Jovanotti.

Een beetje geïmproviseerd maar lekker lentegerecht met groentes die we in huis hadden. Kijk zelf maar even hoeveel je van alles wilt gebruiken, komt allemaal niet zo nauw.

Neem bij het koken wel vast een glas wijn en zet vooral het nieuwe album van Jovanotti op en je krijgt vanzelf een echt Italiaans lentegerecht.

  • Kook of stoom  eerst wat groene asperges, tuinbonen en (verse) erwtjes; maar zeker niet helemaal gaar, ze koken later ook nog even in de room.
  • Kook wat pasta in gezouten water, bijvoorbeeld van die lekker brede papardelle.
  • Fruit een uitje en teentje knof in wat olijfolie, doe de groentes daar dan bij samen met een scheut witte wijn. Laat de alcohol even verdampen op hoog vuur en doe er dan room bij, tot alles net onder staat. Kook dit op zacht vuur nog een beetje in tot een saus. Breng op smaak met wat peper & zout, en eventueel een beetje bouillonpoeder (of een hoekje van een bouillonblokje).
  • Neem nog een paar lepels pasta-kookwater en doe dat bij de roomsaus, daardoor bindt het moobi.
  • Wanneer de pasta al dente is doe je die ook bij de saus en schep je alles nog even goed om. Samen met wat gehakte peterselie.
  • Op het bord kun je er nog wat verse Parmezaan over raspen. Buon appetito!

Ook lekker:

Mis nooit meer iets lekkers

Ontvang een paar keer per maand een lekkere update in je mailbox:

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.