Papardelle met asperges, tuinbonen en erwten

Papardelle met asperges, tuinbonen en erwten

Een beetje geïmproviseerd maar lekker lentegerecht met groentes die we in huis hadden. Kijk zelf maar even hoeveel je van alles wilt gebruiken, komt allemaal niet zo nauw.

Neem bij het koken wel vast een glas wijn en zet vooral wat muziek van Jovanotti op en je krijgt vanzelf een echt Italiaans lentegerecht.

  • Kook of stoom  eerst wat groene asperges, tuinbonen en (verse) erwtjes; maar zeker niet helemaal gaar, ze koken later ook nog even in de room.
  • Kook wat pasta in gezouten water, bijvoorbeeld van die lekker brede papardelle.
  • Fruit een uitje en teentje knof in wat olijfolie, doe de groentes daar dan bij samen met een scheut witte wijn. Laat de alcohol even verdampen op hoog vuur en doe er dan room bij, tot alles net onder staat. Kook dit op zacht vuur nog een beetje in tot een saus. Breng op smaak met wat peper & zout, en eventueel een beetje bouillonpoeder (of een hoekje van een bouillonblokje).
  • Neem nog een paar lepels pasta-kookwater en doe dat bij de roomsaus, daardoor bindt het mooi.
  • Wanneer de pasta al dente is doe je deze in de pan met de saus en meng je alles goed door. Samen met wat gehakte peterselie.
  • Op het bord kun je er nog wat verse Parmezaan over raspen. Buon appetito!

Ook lekker:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.