Een simpele maaltijd met pittige lamsgehaktballetjes

… met wat gegrilde asperges, baba ganoush, tabouleh, salade en lamsgehaktballetjes. Meer hoeft dat niet te zijn.

Die lamsgehaktballetjes zijn gemaakt met baharat: een pittig mengsel van piment, zwarte peper, kardamom, kruidnagel, korianderzaad, komijn, nootmuskaat en chili. Met flink wat kaneel erover.

Baharat kun je makkelijk zelf maken en bewaren. Helemaal lekker als je dit ook zelf fijnmaalt; dan moet je de kruiden eerst even in hun geheel in een droge pan roosteren om de smaak op te halen. En dan fijnmalen of fijnwrijven.

Wij gebruiken daar graag onze kryddkvarn van Skeppshult voor: een gietijzeren kruidenmaler uit 2 delen die kleine hoeveelheden specerijen snel en perfect kan fijnmalen. Loeizwaar, maar oerdegelijk en praktisch.

Deze meneer weet hem goed aan te prijzen – in het Duits. Maar iedereen weet wat ‘ein richtig Coole Gewürzmühle‘ betekent, toch?

Maar een vijzel is hier natuurlijk ook prima te gebruiken.

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van dit soort lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan een paar keer per maand een bericht in je mailbox.

2 reacties

  1. Zijn de kruidenmalers van Skeppshult ook in NL verkrijgbaar? Lijkt me een fijn apparaatje.

  2. Hallo Joost, voor zover ik kan zien niet (volgens Google). Wij hebben ze via de Pfeffersack & Soehne, een specerijenhandel in Bremen waar we regelmatig goede specerijen bestellen. Al was het maar voor de mooie potjes. Zie ook een eerdere post die we daarover schreven.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2020 Wat aten zij?

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑