… met wat gegrilde asperges, baba ganoush, tabouleh, salade en lamsgehaktballetjes. Meer hoeft dat niet te zijn.
Die lamsgehaktballetjes zijn gemaakt met baharat: een pittig mengsel van piment, zwarte peper, kardamom, kruidnagel, korianderzaad, komijn, nootmuskaat en chili. Met flink wat kaneel erover.
Baharat kun je makkelijk zelf maken en bewaren. Helemaal lekker als je dit ook zelf fijnmaalt; dan moet je de kruiden eerst even in hun geheel in een droge pan roosteren om de smaak op te halen. En dan fijnmalen of fijnwrijven.
Wij gebruiken daar graag onze kryddkvarn van Skeppshult voor: een gietijzeren kruidenmaler uit 2 delen die kleine hoeveelheden specerijen snel en perfect kan fijnmalen. Loeizwaar, maar oerdegelijk en praktisch.
Deze meneer weet hem goed aan te prijzen – in het Duits. Maar iedereen weet wat ‘ein richtig Coole Gewürzmühle‘ betekent, toch?
Maar een vijzel is hier natuurlijk ook prima te gebruiken.
Mis nooit meer iets lekkers
Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.
2 reacties
Zijn de kruidenmalers van Skeppshult ook in NL verkrijgbaar? Lijkt me een fijn apparaatje.
Hallo Joost, voor zover ik kan zien niet (volgens Google). Wij hebben ze via de Pfeffersack & Soehne, een specerijenhandel in Bremen waar we regelmatig goede specerijen bestellen. Al was het maar voor de mooie potjes. Zie ook een eerdere post die we daarover schreven.