Kersenclafoutis

Kersenclafoutis – mét pit

De pruimen komen er al weer aan. Maar eerst moeten de kersen nog op. Bijvoorbeeld in een klassiek Franse clafoutis. Zo gemaakt met dit recept uit Le Monde Cuisiner (in het Frans maar goed geïllustreerd).

Overigens: ontpit de kersen niet. Dan blijft het sap in de vruchten. En krijg je echte smaakbommetjes als je de clafoutis eet. Het beslag blijft zo ook goed van kleur. Dan moet je de clafoutis wel met beleid opeten om je tanden te sparen.

Je kunt zo’n kersenclafoutis nog eenvoudiger en sneller maken, gewoon in een koekenpan. Lekker als ontbijt.

Heb je geen kersen? Geen probleem, vervang ze gerust door kruisbessen, pruimen, rode vruchten, perzik, zelfs appel of peer. Maar noem het dan geen clafoutis, dan heet het een flaugnarde. Klinkt net zo mooi.

Kersenclafoutis

Ook lekker:

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.