Kersenclafoutis

De pruimen komen er al weer aan. Maar eerst moeten de kersen nog op. Bijvoorbeeld in een klassiek Franse clafoutis. Zo gemaakt met dit recept uit Le Monde Cuisiner (in het Frans maar goed geïllustreerd).

Overigens: ontpit de kersen niet. Dan blijft het sap in de vruchten. En krijg je echte smaakbommetjes als je de clafoutis eet. Het beslag blijft zo ook goed van kleur. Dan moet je de clafoutis wel met beleid opeten om je tanden te sparen.

Je kunt zo’n kersenclafoutis nog eenvoudiger en sneller maken, gewoon in een koekenpan. Lekker als ontbijt.

Heb je geen kersen? Geen probleem, vervang ze gerust door kruisbessen, pruimen, rode vruchten, perzik, zelfs appel of peer. Maar noem het dan geen clafoutis, dan heet het een flaugnarde. Klinkt net zo mooi.

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van dit soort lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan een paar keer per maand een bericht in je mailbox.