We waren in Zuid Frankrijk, in de Luberon, een waar smikkelparadijs. We zullen er hier in komende posts meer verslag van doen. Zoals over de vele heerlijke markten, de Bistrots de Pays, de kazen en pasteien en zelfs een enkele Michelin-ster.

Gebakken courgette met basilicum

We gingen vooral uit lunchen, de avonden maakten we dan in ons huisje iets eenvoudigs met verse lekkere dingen van de markt. Zoals wat kaas, worst en wat groente. Bijvoorbeeld  gebakken courgettes met basilicum. Of gewoon wat tomaten met olijven.

Salade, kaas en worst

Een enkele keer maakten we dan wat stevigers, zoals deze spaghetti met pistou en sperziebonen. Pistou is de Zuid-Franse variant op pesto. Je vijzelt een bos verse basilicum, een paar tenen knoflook met een flinke scheut olijfolie en een beetje geraspte harde kaas tot een gladde puree. Die je met wat peper & zout verder op smaak brengt. Je laat de pijnboompitten weg.

Je kookt wat mooie kleine  sperzieboontjes, de haricots. En mengt dan alles in een grote schaal met al dente gekookte spaghetti. Doe er nog wat kookvocht van de spaghetti bij om de saus iets te binden en goed door de spaghetti en boontjes te verspreiden.

Spaghetti met pistou en sperziebonen

In De Zilveren Lepel vonden we nog een Ligurische variant op dit gerecht. Je  gebruikt dan wel pesto (dus mét pijnboompitten) en je doet er nog wat kleine, jonge aardappeltjes bij. Ook lekker. Maar dat doen we dan wel als we een keer in Liguria zijn.

Ook lekker:

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

2 reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.