Spaghetti met pistou en sperziebonen

Spaghetti met pistou en sperziebonen

We waren in Zuid Frankrijk, in de Luberon, een waar smikkelparadijs. We zullen er hier in komende posts meer verslag van doen. Zoals over de vele heerlijke markten, de Bistrots de Pays, de kazen en pasteien en zelfs een enkele Michelin-ster.

Fried zucchini with basil

We gingen vooral uit lunchen, de avonden maakten we dan in ons huisje iets eenvoudigs met verse lekkere dingen van de markt. Zoals wat kaas, worst en wat groente. Bijvoorbeeld  gebakken courgettes met basilicum. Of gewoon wat tomaten met olijven.

Salad, cheese and charcuterie

Een enkele keer maakten we dan wat stevigers, zoals deze spaghetti met pistou en sperziebonen. Pistou is de Zuid-Franse variant op pesto. Je vijzelt een bos verse basilicum, een paar tenen knoflook met een flinke scheut olijfolie en een beetje geraspte harde kaas tot een gladde puree. Die je met wat peper & zout verder op smaak brengt. Je laat de pijnboompitten weg.

Je kookt wat mooie kleine  sperzieboontjes, de haricots. En mengt dan alles in een grote schaal met al dente gekookte spaghetti. Doe er nog wat kookvocht van de spaghetti bij om de saus iets te binden en goed door de spaghetti en boontjes te verspreiden.

In De Zilveren Lepel vonden we nog een Ligurische variant op dit gerecht. Je  gebruikt dan wel pesto (dus mét pijnboompitten) en je doet er nog wat kleine, jonge aardappeltjes bij. Ook lekker. Maar dat doen we dan wel als we een keer in Liguria zijn.

Ook lekker:

2 reacties

  1. Dat ziet er allemaal weer prachtig en inspirerend uit.

  2. Ziet er top uit! Mooi foto’s ook trouwens. Bedankt voor het delen.

    Groet NJ

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2019 Wat aten zij?

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑