Je kunt nu mooie rijpe vijgen krijgen. Je hoeft er nauwelijks iets mee te doen, zo lekker zijn ze. En als je ze toch wilt combineren met andere ingrediënten, houd het eenvoudig. Goede vijgen hebben weinig nodig. Een beetje rijpe geitenkaas misschien:

Recepten met vijgen: met geitenkaas

Dat kun je nog uitbreiden tot een schilderachtige salade met gepofte bietjes en een kaviaar van courgette:

salade van bietjes, courgette, vijgen en geitenkaas 03

Anders als dessert, kort in de oven met honing, citroen en amandelen:

Geroosterde vijgen met citroen en honing

Of in een crumble met appel en hazelnoot:

Crumble van vijgen

En wil je echt eens uitpakken, dan kun je vijgenijs met kardemom maken. En op een knapperig wentelteefje serveren:

Wat aten zij - vijgenijs

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van al dit lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan zo’n 1 of 2x per maand een bericht in je mailbox.

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.