Je moet van bitter houden voor dit receptje: een lauwe salade van radicchio met blauwe kaas en geroosterde hazelnoten. Maar dan is het een mooie begeleider van bijvoorbeeld een wildzwijnstoof, de Ragù di Cinghiale. Eventueel kun je ook walnoten gebruiken, kan ons niet bitter genoeg zijn!
Recept voor gegrilde radicchio met blauwe kaas en hazelnoot
- Verhit een grilpan gloeiend heet.
- Snijd één mooie stevige radicchio in kwarten met strookje er nog aan, kwast ze heel licht in met wat olijfolie en bak ze aan beide kanten op de hete pan, niet helemaal door en door, maar wel tot de buitenkant lichtbruin is.
- Haal van de grillplaat, snijd het stronkje weg en doe de gebakken radicchio in een schaal. Laat rustig afkoelen tot ongeveer lauw. Strooi er wat korrels grof zeezout over.
- Rooster intussen een handvol hazelnoten in een droge pan, hak ze grof en verdeel ze ook over de radicchio.
- Snijd tenslotte ongeveer 1 ons blauwe kaas in blokjes van ongeveer 1 kubieke centimeter. Wij gebruikten de milde Blue de Laqueille, maar een Fourme d’Ambert zou ook prima gaan – of de heerlijke Blue de Wolvega) en drapeer die ook weer over de radicchio.
- Maak alles tenslotte af met wat olijfolie, versgemalen peper en een paar druppels goede aceto balsamico. Klaar!
Mis nooit meer iets lekkers
Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.
Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.
Er is een fout opgetreden en we konden je aanmelding niet verwerken. Laad de pagina opnieuw en probeer het opnieuw.