Gegrilde radicchio met blauwe kaas en hazelnoot

Je moet van bitter houden voor dit receptje: een lauwe salade van radicchio met blauwe kaas en geroosterde hazelnoten.  Maar dan is het een mooie begeleider van bijvoorbeeld een wildzwijnstoof, de Ragù di Cinghiale. Eventueel kun je ook walnoten gebruiken, kan ons niet bitter genoeg zijn!

Het grillen van de radicchio op een gloeiend hete grilpan

Recept voor gegrilde radicchio met blauwe kaas en hazelnoot

  • Verhit een grilpan gloeiend heet.
  • Snijd één mooie stevige radicchio in kwarten met strookje er nog aan, kwast ze heel licht in met wat olijfolie en bak ze kort aan beide kanten op de hete pan. Snijd het strookje weg en doe de gebakken radicchio in een schaal. Laat rustig afkoelen tot ongeveer lauw. Met een paar korrels grof zeezout.
  • Rooster intussen een handvol hazelnoten in een droge pan, hak ze grof en verdeel ze over de radicchio.
  • Snijd tenslotte ongeveer 1 ons blauwe kaas in blokjes van ongeveer 1 kubieke centimeter. Wij gebruikten de milde Blue de Laqueille, maar een Fourme d’Ambert zou ook prima gaan – of de heerlijke Blue de Wolvega) en drapeer die ook weer over de radicchio.
  • Maak alles tenslotte af met wat olijfolie, versgemalen peper en een paar druppels goede aceto balsamico. Klaar!
Gegrilde radicchio met blauwe kaas en hazelnoot

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van dit soort lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan een paar keer per maand een bericht in je mailbox.