Bloemkool met dragon en bruine boter à la Tim Mälzer

De bloemkool-renaissance zet door. Na gegrilde bloemkool à la Ottotellibloemkoolpuree met St. Jakobsschelpen of ouderwets met broodkruim en ei nu deze moderne interpretatie door Tim Mälzer.

Afkomstig uit zijn onvolprezen modern Duitse kookboek Heimat. Extra fijn door de dragon en de bruine boter.

Recept voor bloemkool met dragon, bruine boter, ei en brood

Men neme

voor 2 personen:

  • 200 gram bloemkool
  • zout
  • 4 eieren
  • 2 flinterdunne sneetjes brood (liefst stevig, wit zuurdesem)
  • paar sprieten verse bieslook, fijngesneden
  • klein handje verse dragonblaadjes
  • 60 gram boter
Bereiding

Klaar in zo’n 20 minuten, prima als voorgerecht

  1. Kook de eieren, niet te hard, net nog zalvig in de dooier; bereiken wij door ze in koud water op te zetten en dan vanaf kookpunt 2,5 minuten laten koken. Laat ze dan meteen schrikken met koud water.
  2. Maak de bloemkool school en verdeel deze in roosjes. Kook de bloemkoolroosjes in een paar minuten in water met zout, tot net beetgaar. En laat ze weer uitlekken.
  3. Smelt de boter op laag vuur; eerst even zachtjes laten bruisen om het water te laten verdampen en dan langzaam lichtbruin laten worden; klein beetje zout toevoegen.
  4. Rooster de sneetjes brood mooi goudbruin, breek ze dan in stukken.
  5. Breng alles samen op het bord: schik eerst de bloemkoolroosjes, dan de eieren in helften, de stukjes brood. Doe de bruine boter er over en tenslotte de bieslook en dragen. Mahlzeit!

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van dit soort lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan een paar keer per maand een bericht in je mailbox.