Sint Jakobsschelpen met dukkah en bacon op bonenpuree

Gebakken Sint Jakobsschelpen met bonenpuree, we blijven het een heerlijke combinatie vinden. We maken het vaker, in verschillende verdere combinaties: bijvoorbeeld met chili-vlokken of – iets bewerkelijker – met vanilleboter.

Dukkah?

Deze keer maakten we de Sint Jakobsschelpen met dukkah, een Midden-Oosters mengsel van stukjes geroosterde hazelnoot, sesam, komijn en oregano. Dat kun je makkelijk zelf maken of kant-en-klaar kopen.

Met bacon, bastourma of nagelholt

We waren hiervoor geïnspireerd door een recept uit het prachtige kookboek Saha, van Greg & Lucy Malouf. Zij maakten het dan weer met gemalen amandel en sinaasappelschil in plaats van dukkah).

En ze serveren het met een bladsalade met bastourma, gedroogd rundvlees. Denk aan het Achterhoekse Nagelholt. In plaats daarvan maakten wij knapperig gebakken en gekruimelde bacon. Ook heel lekker.

Recept voor Sint Jakobsschelpen met dukkah en bacon

  • Maak een bonenpuree (heel makkelijk – hier in detail beschreven) van bijvoorbeeld cannellini bonen uit blik.
  • Bak wat dunne plakjes bacon of ontbijtspek: tussen twee bakpapiertjes even in de heteluchtoven – zo blijven ze mooi vlak. Per persoon neem je 1 plakje en verder verkruimel je er nog een paar.
  • Bak de Sint Jakobsschelpen (als hoofdgerecht zo’n 4 pp, anders minder) in een hete pan in wat geklaarde boter mooi goudbruin …
  • … en serveer ze  op de bonenpuree, bestrooid met dukkah en baconkruim.
Sint Jakobsschelpen met dukkah en bacon op bonenpuree

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

1 reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.