Maak eens Kouign-Amann

Hier kunnen wij uren naar kijken. Al was het maar omdat het ook uren kost om deze Kouign-Amann zelf te maken. Of alleen al  leren uit te spreken.

Het is Bretons voor boterkoek. En het lijkt een knapperige kruising tussen de croissant, een Zeeuwse bolus en, inderdaad, boterkoek. Maar dan met een vleugje zout erbij. Zoet + zout + vet = lekker!

Heeft iemand enig idee of dit in Amsterdam te krijgen is? Of moeten we ze echt maar zelf maken? Misschien gaat dat dan het beste met dit recept.

Update: We hebben ze gevonden in Amsterdam dank zij een tip van Claar in de reacties onderaan deze post. Bij Toki-ho in de Binnen-Dommersstraat, gemaakt door Petit Gateau. Heerlijk!

Kouign-amann bij Toki-ho, gemaakt door Petit Gateau

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van dit soort lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan een paar keer per maand een bericht in je mailbox.

3 reacties

  1. Je maakte me benieuwd naar dit baksel en het is volgens mij te krijgen in een koffietentje op de Binnen Dommersstraat! Ik heb t nog niet geproefd overigens.

  2. Aha, dank je! En verdomd: op de instagram-pagina van Toki-Ho in de Binnen Dommersstraat zie ik ze staan:

    the toki queen aka kouign amann. the perfect friday kick off with your coffee #kickback at #toki and lets #hangout #teamtoki

    Een foto die is geplaatst door Toki (@tokiho.amsterdam) op

    Gaan we uitproberen!

  3. @Claar: we zijn je eeuwig dankbaar voor je tip. We hebben ze geprobeerd en zijn verkocht, met ziel & zaligheid.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2020 Wat aten zij?

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑