Hier kunnen wij uren naar kijken. Al was het maar omdat het ook uren kost om deze Kouign-Amann zelf te maken. Of alleen al leren uit te spreken.
Het is Bretons voor boterkoek. En het lijkt een knapperige kruising tussen de croissant, een Zeeuwse bolus en, inderdaad, boterkoek. Maar dan met een vleugje zout erbij. Zoet + zout + vet = lekker!
Heeft iemand enig idee of dit in Amsterdam te krijgen is? Of moeten we ze echt maar zelf maken? Misschien gaat dat dan het beste met dit recept.
Update: We hebben ze gevonden in Amsterdam dank zij een tip van Claar in de reacties onderaan deze post. Bij Toki-ho in de Binnen-Dommersstraat, gemaakt door Petit Gateau. Heerlijk!
20 maart 2016 at 17:38
Je maakte me benieuwd naar dit baksel en het is volgens mij te krijgen in een koffietentje op de Binnen Dommersstraat! Ik heb t nog niet geproefd overigens.
20 maart 2016 at 17:45
Aha, dank je! En verdomd: op de instagram-pagina van Toki-Ho in de Binnen Dommersstraat zie ik ze staan:
Gaan we uitproberen!
14 mei 2016 at 10:40
@Claar: we zijn je eeuwig dankbaar voor je tip. We hebben ze geprobeerd en zijn verkocht, met ziel & zaligheid.