Heerlijk simpel lente maaltje: gestoofde tuinbonen en groene asperges met schapen-ricotta erover heen gekruimeld. Ik dop hiervoor de tuinbonen altijd dubbel, tenzij ze heel jong en klein zijn.
Verder is het snel gemaakt:
- Stoom of kook de tuinbonen en asperges kort beetgaar.
- Smoor ze dan een paar minuten met olijfolie, fijngesnipperd sjalotje, teentje knoflook en een scheutje bouillon.
- Meng nog wat verse kruiden door de groente, zoals peterselie, kervel of dragon. En breng op smaak met zout & peper.
- Brokkel er tenslotte de ricotta over.
Ik heb gebakken schapen-ricotta (al forno) gebruikt, vandaar de bruine kleur ervan.
Deze vond ik bij de stand Schapenlekkers op de Nieuwmarkt in Amsterdam. Ze hebben allemaal lekkers van het schaap: Nederlandse harde en zachte schapenkazen, Italiaanse en Spaanse schapenkazen, lams- en schapenvlees, en vachten en wol.
We hebben er ook schapenlever gekocht, lekker mals en geen sterke smaak. Perfect om snel te bakken en te eten met wat in balsamico, rode wijn en tijm gestoofde uitjes. Van kop tot staart, zoals het hoort.
Mis nooit meer iets lekkers
Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.