Lentepannenkoekjes met de subtiele bloemige smaak van vlier. Het plukken kost meer werk dan het maken:


- Pluk wat vlierbloesem – liefst als de bloemetjes net allemaal open zijn en nog fris wit zijn.
- Maak een pannenkoekenbeslag zoals je dat zelf het lekkerst vindt. Maar houd het dunnetjes.
- Doop de bloesem aan het steeltje in het beslag en bak met nog een beetje beslag erbij in een hete koekenpan.
- Serveer meteen met wat honing. De steeljes kun je ook gewoon eten.
Zo maakten wij ze in ieder geval. In Beieren en Süd-Tirol worden ze dan vaak gebakken in bierbeslag of zelfs gefrituurd. Dan heten ze Hollerküchle.
Altijd een goed excuus om ’s ochtends al aan het frituren te slaan. Zoals ze dat ook graag doen in Andalucia met churros of in Le Marche met scroccafusi.

Mis nooit meer iets lekkers
Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.
Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.
Er is een fout opgetreden en we konden je aanmelding niet verwerken. Laad de pagina opnieuw en probeer het opnieuw.