Vlierbloesempannenkoekjes: eerst wat mooie vlierbloesem plukkenVlierbloesempannenkoekjes: kort bakken met wat pannenkoekbeslagVlierbloesempannenkoekjes met wat honig

Lentepannenkoekjes met de subtiele bloemige smaak van vlier. Het plukken kost meer werk dan het maken:

  • Pluk wat vlierbloesem  – liefst als de bloemetjes net allemaal open zijn en nog fris wit zijn.
  • Maak een pannenkoekenbeslag zoals je dat zelf het lekkerst vindt. Maar houd het dunnetjes.
  • Doop de bloesem aan het steeltje in het beslag en bak met nog een beetje beslag erbij in een hete koekenpan.
  • Serveer meteen met wat honing. De steeljes kun je ook gewoon eten.

Zo maakten wij ze in ieder geval. In Beieren en Süd-Tirol worden ze dan vaak gebakken in bierbeslag of zelfs gefrituurd. Dan heten ze Hollerküchle.

Altijd een goed excuus om ’s ochtends al aan het frituren te slaan. Zoals ze dat ook graag doen in Andalucia met churros  of in Le Marche met scroccafusi.

Ook lekker: