Slimme tip van Gordon Ramsay, alom bekend om zijn subtiele aanpak. Met knoflook dan toch. Wanneer je wel de hint van knoflook wilt, maar niet de kegel.
Zout erover
Snijd een bol knoflook doormidden, doe wat zout op het snijvlak en wacht een paar minuutjes. Dit trekt het sap naar buiten. Daarmee wrijf je in wat je wilt klaarmaken. Bijvoorbeeld de binnenkant van een lamsrollade voordat je ‘m vult en oprolt. Of je doet het op de binnenwand van de ovenschotel voordat je ‘m bebotert en daarin een klassieke aardappelgratin maakt.
There you have it: subtiele knoflooksmaak.
Hier staat Gordon Ramsay’s video voor een gevuld lamszadel met de knoflooptip op 3:10
Minder subtiel kan ook
En mocht je dit nou toch te subtiel vinden, maak dan gewoon deze runderschenkel met 60 tenen knoflook en een paar liter port. Niks subtiels aan. En al die knoflooktenen dan? Uren werk! Neen, die pel je toch echt in een paar seconden, net zo makkelijk.
Mis nooit meer iets lekkers
Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.