Gestoofde Borlotti bonen met verse marjolein

Dit zijn zo van die eenvoudige zomerse gerechten die makkelijk zijn te maken maar veel voldoening geven. Vooral door de verse borlotti bonen en royaal marjolein, een bijzonder geurig kruid. Familie van oregano.

Een simpele, vegetarische en beetje boerse bonenstoof, in een uurtje op tafel gezet (of sneller als je bonen uit blik gebruikt):

Recept voor borlotti bonen met marjolein

  • Dop wat verse borlotti bonen. En kook ze in bouillon in ongeveer 30 à 45 minuten gaar. Kan verschillen dus gewoon even uitproberen – kook ze in ieder geval niet door en door want ze mogen later nog even bij de soffrito meestoven. Als je tijd wilt winnen neem je bonen uit blik; die hoef je niet te doppen of te koken, maar gaan meteen de soffrito in.
  • Maak die soffrito (basis van allerlei Italiaanse sausen) door wat fijngesneden ui, knoflook en bleekselderij zachtjes aan te zetten in olijfolie. Blus eventueel met wat wijn (rood, wit, wat je maar in huis hebt), laat de alcohol verdampen en doe er gaandeweg nog wat gepelde tomaat bij zodat je een basissaus hebt. Het gaat om de smaak, niet om het volume.
  • Doe de gare bonen er bij en laat nog 10 minuutjes mee stoven. Wij hadden ook nog wat gekookte sperzieboontjes over van gisteren dus die deden we er ook nog bij. Breng alles op smaak met peper & zout.
  • Pluk de blaadjes van een bosje verse marjolein. Doe het vuur dan uit en voeg de marjoleinblaadjes toe aan de bonenstoof. En serveer met een scheut goede olijfolie.

Deze borlotti bonen zijn ook er lekker met gegrilde Albacore tonijn of een mooie porchetta. En zoals nu, begeleid door wat spinazie met brokjes gebakken schapenricotta – al forno. Die we al eerder gebruikten in een salade met asperges en verse tuinbonen.

Gestoofde Borlotti bonen met verse marjolein

Ook lekker:

Mis nooit meer iets lekkers

Geef je op voor de updates en ontvang ongeveer 1x per maand bericht in je mailbox.

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.