Voorpret voor de Salone del Gusto 2016

Turijn

Eindelijk gaan we naar de Salone del Gusto, het grote Slow Food evenement in Turijn! Hoewel we al jaren lid zijn van Slow Food, is het er nooit van gekomen. Bovendien leek het ons altijd zo massaal, met z’n duizenden in zo’n mega congreshal rondbanjeren. Eigenlijk in strijd met de Slow Food filosofie, die juist kleinschalig en lokaal promoot.

Maar dit jaar hebben ze het anders georganiseerd: de evenementen zijn nu allemaal verdeeld over mooie locaties in de binnenstad. Bovendien zijn er lezingen van hotshots zoals Marion Nestle, Alice Waters en José Bové, waar ik natuurlijk bij moet zijn in het kader van mijn proefschrift (Slow Food is een van mijn case studies).

We hebben ons ingeschreven voor spannende en zeer uiteenlopende workshops, zoals koken met Quinto Quarto (orgaanvlees), en vermouth en rum tastings. Verder gaan we in Turijn natuurlijk allerlei Slow Food restaurants en smikkel-zaakjes uitchecken.

We dachten onder andere aan:

Maar we staan altijd open voor smakelijke suggesties. Laat het ons weten! En na afloop zullen we er uitgebreid verslag over doen.

Intussen organiseert Slow Food Arnhem e.o. op 25 september a.s. het Smaakfestijn. Onder het motto “Lekker, Puur en Eerlijk” zijn er lezingen (zoals van Mac van Dinther, altijd interessant)  workshops , proeverijen en een uitgebreide markt met lokale producten. Hoef je dan niet voor naar Turijn.

Mis nooit meer iets lekkers
Wil je voortaan op de hoogte blijven van al dit lekkers op Wat aten zij? Meld je aan voor de updates en ontvang dan zo’n 1 of 2x per maand een bericht in je mailbox.

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.